Nieuws

Het is sc Heerenveen gelukt om een verdienstelijk gelijkspel over te houden aan het uitduel met FC Twente. Na negentig minuten stond er een 3-3 stand op het scorebord van de Grolsch Veste. Trainer Kees van Wonderen keek met mixed feelings terug op deze doelpuntrijke avond.

“We zijn beloond met een punt op basis van hard werken en inzet”, oordeelde Van Wonderen na afloop tegenover Omrop Fryslân. De Heerenveen-trainer kon in Enschede geen beroep doen op Mats Köhlert, Thom Haye, Tibor Halilovic, Sydney van Hooijdonk en de al langer geblesseerden Andries Noppert en Sven van Beek. Daarnaast viel Pawel Bochniewicz al voor rust uit met een hoofdblessure.

Een eigen doelpunt bezorgde Heerenveen de leiding in Enschede, maar Twente liep in de tweede helft uit naar een 3-1 voorsprong. Van Wonderen zag de Friezen veerkracht tonen: “Ik ben blij met de vechtlust en veerkracht van de jongens om terug te komen van achterstand. Alleen ik vond ons voetbal niet zo goed, dat is jammer. De laatste weken hadden we dat veel beter voor elkaar.”

Van Wonderen is trots op diens elftal en voorziet een mooie slotfase van het seizoen. “Vanaf nu spelen we niet meer midweeks en als we op iedereen een beroep kunnen doen dan kunnen we werken aan spelpatronen. Eigenlijk werken we daar pas vanaf eind januari aan, terwijl andere ploegen al veel verder zijn. Het voelt onbevredigend dat de resultaten niet het spel dat we spelen volgen.”

Kaib zorgt voor gelijkspel
Rami Kaib speelde zeker niet de beste wedstrijd van zijn carrière, maar was wel verantwoordelijk voor de 3-3. De vleugelverdediger kopte een hoekschop achter doelman Lars Unnerstall. “Eerlijk gezegd weet ik niet meer zo goed wat er gebeurde nadat ik de bal raakte. Ik zag hem erin gaan en daarna was het even zwart. Ik was zo gelukkig”, vertelt Kaib. “Ik ben trots op mezelf dat ik er in moeilijke tijden wel sta. Ik ga door en wil het team helpen.”

Milan van Ewijk besprak bij ESPN zijn toekomst: