Nieuws

Afgelopen zondag speelde sc Heerenveen de thuiswedstrijd tegen PSV. Na ongeslagen te zijn in eigen huis tegen de Eindhovenaren sinds 2011, kon Heerenveen ditmaal geen resultaat boeken. De Friezen wisten lang stand te houden tegen de topclub maar kregen in het laatste kwartier toch een doelpunt tegen. De wedstrijd eindigde in 0-1 voor PSV, door een doelpunt van Cody Gakpo. Hieronder ziet u de beoordelingen van de wedstrijd van afgelopen zondag.

Andries Noppert 7,5: De doelman was belangrijk met enkele zeer goede reddingen. Hij zag er niet fantastisch uit bij het tegendoelpunt, maar keepte al met al een verdienstelijke wedstrijd.

Milan van Ewijk 6,0: De rappe vleugelverdediger speelde een vrij anonieme wedstrijd, waarin hij moeite had om aanvallend net zo aanwezig te zijn als gebruikelijk.

Sven van Beek 6,5: De aanvoerder van de Friezen speelde niet zijn beste wedstrijd, maar was ook niet op grote fouten te betrappen.

Pawel Bochniewicz 6,5: De Pool stond stabiel te verdedigen, maar kon uiteindelijk niet voorkomen dat Heerenveen toch een tegendoelpunt moest incasseren.

Syb van Ottele 5,5: De jonge verdediger had moeite met PSV-aanvaller Xavi Simons, wat resulteerde in enkele overtredingen. Hij wist enkele goede passes te geven, maar kon zich verder niet onderscheiden.

Mats Kohlert 6,0: De Duitser speelde een moeizame wedstrijd op de linkervleugel, waarin hij niet veel mogelijkheden heeft gehad om zich te onderscheiden. Enkele goede voorzetten zijn het enige noemenswaardige.

Anas Tahiri 6,5: Als verbindingsspeler had Tahiri met name in de eerste helft vaak de bal. Hij verstuurde enkele goede passes, maar had hierin nog belangrijker kunnen zijn door op cruciale momenten de juiste keuzes te maken.

Thom Haye 6,5: De middenvelder heeft keihard gewerkt en speelde een stabiele wedstrijd. Helaas wist hij zich ditmaal niet te onderscheiden met fantastische passes, zoals we ze regelmatig van hem hebben gezien.

Simon Olsson 6,5: De Zweed is een behendige speler in de kleine ruimtes, wat resulteerde in enkele goede passeerbewegingen. Daarentegen had hij ook een paar mindere acties wat resulteerde in balverlies. Hij speelde over het algemeen een degelijke wedstrijd.

Amin Sarr 6,0: De behendige aanvaller had het lastig met directe tegenstander André Ramalho van PSV. Ondanks een paar goede loopacties, wist hij geen grote kansen te creëren voor zichzelf of zijn ploeggenoten en kwam hij slechts sporadisch voor in het spel van de Friezen.

Sydney van Hooijdonk 5,5: De spits speelde een ongelukkige wedstrijd waarin hij tevens weinig bruikbare ballen heeft gekregen. De enige kans die hij kreeg wist hij niet overtuigend op doel te schieten.

De invallers speelden te kort voor een beoordeling.