Nieuws

sc Heerenveen heeft zondagavond een nederlaag geleden tegen FC Utrecht. In het eigen Abe Lenstra Stadion werd het 1-2. Het was de eerste wedstrijd waarbij de Friezen al hun publiek weer zonder restricties mochten ontvangen in het stadion. Ook met de steun van het publiek wisten de Friezen de slechte reeks echter niet om te draaien. Het verlies betekent de zevende competitienederlaag op rij voor de ploeg van interim-trainer Ole Tobiasen.

Heerenveen begon met dezelfde elf namen als in de voorgaande wedstrijd op bezoek bij PSV. Erwin Mulder stond wederom onder de lat, hij kreeg opnieuw de voorkeur boven Xavier Mous. Aan de kant van de bezoekers uit Utrecht stond Henk Veerman aan de aftrap. De oud-spits van Heerenveen verkaste enkele weken geleden nog van de Friezen naar de Domstad.

In een gezapige eerste helft waren het de bezoekers die de grootste kansen kregen. Veerman stuitte met een schot op doelman Mulder en kopte enkele minuten later de bal over het doel. Tibor Halilovic zorgde voor het enige wapenfeit van de kant van de Friezen, zijn schot vloog naast het doel van Utrecht-doelman Fabian De Keijzer. Op slag van rust kwam Heerenveen goed weg. Sander Van De Streek kopte de bal hard in, maar Mulder tikte de bal via de lat over het doel.

In de tweede helft brak de wedstrijd meer open. Heerenveen begon voortvarend en kreeg een grote kans via Amin Sarr. De inzet van de aanvaller werd echter gekeerd door doelman De Keijzer. Na een uur speeltijd werd Utrecht voor het eerst gevaarlijk en was het ook meteen raak. Bart Ramselaar ontving de bal in het zestienmetergebied en wipte de bal behendig langs de uitgekomen Mulder: 0-1. Enkele minuten later scoorden de bezoekers hun tweede goal. Een hoekschop van Adam Maher werd hard binnengekopt door de meegekomen verdediger Mike van der Hoorn.

Na deze flinke tik probeerde Heerenveen nog wel wat terug te doen en kreeg het daarvoor ook een uitgelezen mogelijkheid. Sydney van Hooijdonk schoot de bal tegen de hand van Van Der Hoorn, waarna de bal op de stip ging. Van Hooijdonk schoot de penalty beheerst binnen, waarmee hij tekende voor zijn eerste doelpunt in Friese dienst. Een slotoffensief van Friese kant mocht echter niet meer baten, waardoor Heerenveen het negatieve clubrecord verder aanscherpt met zeven verloren competitieduels op rij.