Nieuws

sc Heerenveen heeft zaterdagavond een 1-2 thuisnederlaag geleden tegen Vitesse. De ploeg van trainer Johnny Jansen speelde bijna de gehele wedstrijd met tien man. Lange tijd leek Heerenveen in de race voor een punt, totdat Vitesse in de blessuretijd van de tweede helft de winnende treffer maakte.

Bij sc Heerenveen begon Joey Veerman op de bank. De middenvelder had pijntjes overgehouden aan het midweekse bekerduel met AFC Amsterdam. Siem de Jong startte wederom in de spits, wat betekende dat Henk Veerman op de bank moest plaatsnemen. Heerenveen begon met enkele mogelijkheden aan de wedstrijd. Filip Stevanovic kreeg twee kansen, maar de jonge buitenspeler plaatste beide pogingen over het doel van Vitesse-goalie Markus Schubert. Na tien minuten spelen ging het mis voor Heerenveen. Verdediger Ibrahim Dresevic kreeg een vroege rode kaart nadat hij de doorgebroken Loïs Openda neerhaalde. De vrije trap die volgde werd door doelman Xavier Mous knap uit het doel gehouden. Kort na de rode kaart greep trainer Johnny Jansen in. Nick Bakker kwam in het veld voor de teleurgestelde Stevanovic.

Vanaf dit moment nam Vitesse het initaitief in de wedstrijd. In de eerste helft resulteerde dit in veel balbezit, maar weinig uitgespeelde kansen. Op slag van rust verspeelde Vitesse een corner, waardoor Rodney Kongolo er met de bal vandoor kon. De middenvelder gaf een goede steekpass op de meegekomen Milan van Ewijk, die de bal behendig over doelman Schubert heen stiftte: 1-0. In de tweede helft drukte Vitesse echter door en kon Heerenveen moeilijk tot kansen komen. Na 55 minuten gespeeld te hebben scoorde Loïs Openda de discutabele 1-1, daar de bal via de scheidsrechter kwam. Ondanks protesten van de Friese formatie, telde het doelpunt gewoon. Vitesse werd nog dreigend via onder meer Huisman en Bazoer, maar de wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel. In de blessuretijd van de tweede helft kopte Openda echter zijn tweede tegen de touwen, waarmee hij Heerenveen puntloos achterliet.