Nieuws

Vooraf was er door sommige fans misschien wel getekend voor een punt. Achteraf gezien, kan gesteld worden dat sc Heerenveen het goede spel van de eerste helft te weinig wist te belonen. Een na rust beter FC Groningen kwam uiteindelijk ook terecht op 1-1, welke stand ook na negentig minuten op het scorebord stond.

Beide ploegen moesten op gang komen, maar uiteindelijk trok de ploeg van trainer Johnny Jansen de wedstrijd langzaam naar zich toe. Wat ook resulteerde in enkele mogelijkheden voor de Friezen. In de negentiende minuut zorgde Tibor Halilovic, met ietwat geluk, voor de voorsprong van de pompenblêdenformatie. Ook na de goal, was sc Heerenveen de bovenliggende partij, maar de geboden mogelijkheden werden door de ploeg van Jansen niet goed benut.

Met 0-1 bereikten de teams de rust, maar na rust zou de plaatselijke FC een uit ander vaatje tappen. Steeds meer zorgde dit voor problemen in de Friese defensie. In de 68e minuut resulteerde het zelfs in de gelijkmaker voor de groen-witten.

Na een rode kaart aan Groningse zijde leek er zelfs meer dan een gelijkspel aan de horizon te gloren. Maar de toegekende vrije trap, spatte uiteen op het aluminium. Hierdoor moesten beide ploegen zich berustten in geen gelijkspel.