Nieuws

Zaterdagavond neemt sc Heerenveen het op tegen Heracles Almelo. Na de winst tegen Willem II en het gelijkspel tegen PSV, hoopt Heerenveen de goede reeks voort te zetten in Almelo. Er zal om 21.00 uur afgetrapt worden in het Polman stadion, onder leiding van Pol van Boekel.

Eerdere wedstrijden

De wedstrijd tussen Heracles en Heerenveen vond zestien keer eerder plaats, waarvan Heerenveen vijf keer de drie punten mee naar huis wist te nemen. Acht keer bleven de punten in Almelo en drie keer werden de punten gedeeld. De vorige keer dat Heracles de Friezen ontving, werd het 1-0. Delano Burgzorg scoorde in de 88e minuut, waardoor Heerenveen nipt verloor. De laatste keer dat sc Heerenveen wist te winnen in het Polman stadion, was in 2019. Het werd uiteindelijk 0-4, door doelpunten van Ibrahim Drešević, Jordy Bruijn, Mitchell van Bergen en Chidera Ejuke.

Op dit moment staat de ploeg van Johnny Jansen op de elfde plaats in de Eredivisie, met achttien punten. Van de laatste drie wedstrijden werd er één gewonnen en twee keer gelijk gespeeld. Heracles heeft vier punten minder en is daarmee terug te vinden op de veertiende plaats. Van de laatste drie wedstrijden gingen er twee verloren en werd er één gewonnen.

Terugkeer Musaba en De Jong

Voor de Friezen is er goed nieuws in aanloop naar de wedstrijd; Siem de Jong is hersteld van een blessure en Musaba keert weer terug van zijn schorsing. Janssen liet al weten dat Musaba ook meteen weer in de basis staat. “Ik ben blij dat Anthony weer terug is. Hij liet mooie dingen zien op het trainingsveld. Hij past goed bij ons en bij het elftal. Zijn snelheid en onvoorspelbaarheid zijn wapens voor ons”, zegt hij op de website van sc Heerenveen. Kongolo zal hierdoor weer op de bank plaatsnemen.

Daarnaast heeft Janssen ook lovende woorden voor Filip Stevanovic. Waar Musaba en Henk Veerman graag de diepte in gaan, laat hij weten met de jonge Serviër een andere ‘smaak’ in huis te hebben. “Filip is echt goed teruggekeerd van de laatste interlandperiode. Ik zag een andere Filip. Eentje met meer energie. Hij voelt zich hier steeds meer thuis. Ook in de groep. Hij loopt steeds meer te donderjagen. Ik zie een mooie ontwikkeling bij ‘m. Hopelijk houdt ie dat vast.” Dat Stevanovic zich goed voelt is ook terug te zien in zijn spel; hij was onlangs trefzeker tegen Willem II.

Belangrijke wedstrijd

Janssen geeft aan dat het een belangrijke wedstrijd is. “Wij willen gewoon zo hoog mogelijk op de ranglijst komen en daarvoor moeten we elke wedstrijd aangrijpen om punten te pakken. Als je dan Heracles op zeven punten kunt zetten is dat heel erg mooi,” laat hij weten op het YouTube kanaal van sc Heerenveen. Musaba sluit zich erbij aan dat het een belangrijke wedstrijd is. “Het is zeker een belangrijke wedstrijd. Elke wedstrijd is belangrijk, maar ze staan vier punten onder ons. We moeten gewoon klaar zijn, ondanks dat we op een ander soort veld spelen. Dat moet geen smoes zijn”, verwijst hij op het Youtube kanaal van sc Heerenveen naar het kunstgras van Heracles.

Janssen verwacht niet dat de twee teams veel voor elkaar onder doen. Op de website van sc Heerenveen vertelt hij; “Ik denk dat we aan elkaar gewaagd zijn. Ik ben benieuwd hoe Heracles tegen ons voor de dag zal komen. Ze hebben nogal wat te kiezen. Tegen Feyenoord speelden ze met Sinan Bakis en Kaj Sierhuis voorin. Wij hebben in elk geval ons plan klaar.”

Met de terugkeer van Siem de Jong heeft Heerenveen een nagenoeg fitte selectie, al geeft de trainer aan dat er nog wel een aantal kleine pijntjes zijn, maar daar verwacht hij geen problemen mee. Mulder, Bochniewicz en Van der Heide zijn nog geblesseerd. Bij Heracles viel in de afgelopen wedstrijd Ismail Azzaoui uit met een zware knieblessure.

De wedstrijd begint om 21.00, via ons Instagram account FeanfanSV zullen we een liveverslag posten.