Nieuws

Met zes punten uit twee wedstrijden is sc Heerenveen uitstekend begonnen aan het nieuwe voetbalseizoen. Gezien de tegenstanders op papier was de ploeg dit ook wel verplicht, alleen moet je dit nog wel even doen. Was het spel tegen GA Eagels één helft prima, zat er tegen RKC al een stijgende lijn in. Een uur lang domineerde de Friese ploeg en kwam terecht op een ruime 3-0 voorsprong. De tegentreffer van oude bekende Jens Odgaard bezorgde de Friezen nog wel een hectisch laatste half uur, waarin vergeten werd te voetballen. Uiteindelijk viel vlak voor tijd de 3-2 ook nog, maar daar bleef het gelukkig bij. De drie punten werden uitbundig gevierd door de aanwezige Feanfans die sinds lange tijd eindelijk weer in het stadion aanwezig konden zijn. De start van het seizoen smaakt zeker naar meer, en met de thuiswedstrijd tegen AZ voor de boeg aankomende zondag kan de ploeg laten zien of ze zich ook met de ploeg kunnen meten.

Erwin Mulder 7,0: Opnieuw maakte Mulder een prima indruk. Zijn redding vlak na de openingstreffer was uiterst belangrijk. Hierdoor bleef de ploeg fier overeind. In de tweede helft moest hij het antwoord schuldig blijven bij beide treffers van RKC.

Milan van Ewijk 7,0: De aankoop van ADO Den Haag gaat uitgroeien naar één van de publiekslievelingen. Als je het hebt over passie, strijd en beleving dan staat hij bovenaan het lijstje. Neemt veel risico vooruit, en veegt dan zijn paadje ook schoon in de omschakeling. \

Sven van Beek 7,0: Ook een prima aanwinst voor de Friezen. Straalt rust uit op de juiste momenten, maar wanneer het nodig is schroomt hij ook niet om een bal de tribune in te rossen waardoor het elftal weer in positie kan gaan staan. Gaat een hele belangrijke pion worden in dit elftal. En als er dan eens ongelukkig een bal in eigen goal zal gaan moet je dat voor lief nemen.

Ibrahim Dresevic 6,5: Speelde een solide wedstrijd, en was vooral in de eerste helft een belangrijke schakel in het snel naar voren verplaatsen van de bal. In de tweede helft was het op een gegeven moment vrouw en kinderen eerst. Heeft heel veel baat aan een rustpunt als Sven van Beek naast zich.

Rami Kaib 5,5: De linksback begon vorig jaar uitstekend in Friesland, maar waar is die aanvallende back met uitstekende voorzet gebleven. Maakt nog steeds een uitgebluste indruk, en is verdedigend erg kwetsbaar. Zou me niks verbazen als Woudenberg binnenkort weer binnen de lijnen staat op links.

Rodney Kongolo 7.0: Speelde een prima wedstrijd tegen RKC. Zocht in de eerste helft de oplossing vooruit, hierdoor kwamen de Friezen tot prima combinatievoetbal. Bij balletjes terug kan de tegenstander veel makkelijker de eigen posities weer innemen. Nu kwamen de kwaliteiten van Veerman, Halilovic en De Jong uitstekend tot hun recht.

Joey Veerman 7,5: Hoe lang kunnen we nog genieten van onze beste speler. Hij laat het spelletje er zo makkelijk uit zien en met zijn passes staat hij bijna altijd aan de basis van het gevaar van de Friezen. Houd dit nu eens een heel seizoen vol Joey dan komt die transfer er echt wel.

Tibor Halilovic 7,5: De aanvallende middenvelder lijkt helemaal los in Friesland. Bij elk gevaar is de middenvelder betrokken. Scoorde de fantastische 2-0 en vlak daarna dichtbij de 3-0. Door zijn diepgang en ondersteuning aan H.Veerman zag het vastzetten van de tegenstander op de eigen helft er ook een keer prima uit.

Siem de Jong 7,0: De ervaren middenvelder was met zijn rust en juiste loopactie ontzettend belangrijk. Hierdoor kregen J.Veerman, Halilovic en Stevanovic alle ruimte om tot voetballen te komen. Was zelf nog dichtbij een treffer, maar schoof de bal in het zijnet.

Filip Stevanovic 6,5: Maakte een gretige indruk bij zijn eerste basisplaats als vervanger van Van Bergen. Zijn assist op Halilovic was briljant, maar er mislukte ook veel bij de buitenspeler. Dat is niet erg want met hem op het veld gebeurde er weer wat en wist de tegenstander niet wat hij kon verwachten. Gaan we veel plezier aan beleven de komende twee jaar.

Henk Veerman 7,5: De spits kreeg eindelijk weer eens steun voorin, de laatste tijd stond hij vooral op een eiland voorin en leek het nergens naar. In je eentje druk zetten dan loop je er voor joker bij, en lijkt het net of je geen werklust hebt. Zaterdag liet hij zien dat het belangrijk is als je het met het hele team doet. 2 goals en uitstekend defensief werk bij de corners en vrije trappen die we tegen kregen.

Benjamin Nygren, Stanislav Popov en Lucas Woudenberg speelden te kort voor een beoordeling.