Nieuws

Een onverwachts toetje van het seizoen is voor Heerenveen goed begonnen. De ploeg van Ole Tobiasen liet zien dat ze beschikken over een enorme wilskracht en verkracht. De 1-0 van Sydney van Hooijdonk bleek het startschot van een fantastische tweede helft. De pret werd echter vrij snel de kop ingedrukt na een klasse goal van de Noorse buitenspeler Håkon Evjen. Vrij snel daarna werd Erwin Mulder weer gepasseerd. Vangelis Pavlidis was ditmaal de plaaggeest. Heerenveen kwam echter terug in de wedstrijd, en hoe… Amin Sarr liet zijn klasse zien met een schitterende geplaatste bal richting de kruising, na een subtiel hakje van invaller Rami Al Hajj. Sc Heerenveen was nog niet klaar, want er zat nog meer in het vat. Kroaat Tibor Halilović pakte de bal op na een afgeslagen corner, kapte met links naar binnen en haalde vervolgens verwoestend uit. De bal vloog langs doelman Vindahl. Een orkaan van geluid kwam los in het stadion. Heerenveen gaat met een 3-2 overwinning richting Alkmaar aanstaande zondag. 

Erwin Mulder 5,5; Het ging bijna mis in de tweede helft. Mulder die de bal wou verplaatsen richting Van Ewijk. Karlsson onderschepte, maar Van Beek kon een eventueel doelpunt voorkomen. Mulder leek daarnaast niet kansloos bij de 1-1. Toch een nipte voldoende vanwege zijn reddingen die Heerenveen nog in de wedstrijd hielden. Tijjani Reijnders kon Heerenveen weer pijn doen, maar Mulder stond goed gepositioneerd.

Milan van Ewijk 6; Het was bij vlagen vrij ongelukkig. Maar de rechtsback beschikt over de longen van een paard. Meters, meters en nog eens meters. Het is een genot om te kijken naar de jonge vleugelverdediger. De speler van het jaar liet weer zien dat passie en hartstocht je ver kan brengen.

Sven van Beek 7; Nipt net geen speler van het jaar geworden, maar wat een fantastisch seizoen speelt van Van Beek. Een publiekslieveling vanwege goede ingrepen en fantastische inzet. Een speler die voor iedere club in Nederland een aanwinst is. Ook tegen AZ liet Van Beek het zien. Een topaanwinst in de zomer!

Ibrahim Drešević 7,5; Het contract van Drešević werd niet verlengd, maar de verdediger is in deze ploeg van grote waarde. Centraal achterin maar met een belangrijke rol als het gaat over de opbouw. Een schakelstuk tussen de overige twee centrale verdedigers en het middenveld. Vanwege het constante inschuiven van de Kosovaar moet de tegenstander keuzes maken. Het is een recept wat goed uitpakt in de nieuwe tactiek. Daarnaast verdedigd Drešević zeer constant. We gaan hem nog missen!

Lucas Woudenberg 5,5; Ook het contract van Lucas Woudenberg wordt niet verlengd. De linksback vertrekt transfervrij en werd tijdens het afscheid een voorbeeldprof genoemd! Eens! Niet spelend op zijn favoriete positie, en toch alles eruit halen wat erin zit, ondanks dat je contract niet wordt verlengd. Dat is een pluim waard. Het was misschien niet de beste wedstrijd van de Witte Keniaan, maar wel stabiel.

Rami Kaib 6; Het is onstuimig, het is vrij wild, maar wel gepassioneerd. Daarnaast legt de linksback, die sinds kort voor Tunesië kiest voor interlands, veel energie in de wedstrijd. Veel meters, en veel strijd. Maar heel gepolijst oogt het allemaal niet. Toch zorgt de back voor het nodige gevaar met opportunistische voorzetten, waaronder de voorzet die de aanleiding gaf voor de 3-2. Rambo blijft in ieder geval maar gaan!

Thom Haye 8; Een aanwinst van de bovenste plank. Onzekerheid was te merken na het vertrek van Joey Veerman. Wie kon het vervangen? Het werd Thom Haye. En hoe! Passie, strijd en bovenal een fantastische techniek. Het is een genot om te kijken naar de ex-AZ middenvelder. Daarnaast is de combinatie met Sydney van Hooijdonk goud waard gebleken. Ze vinden elkaar blindelings. Dit levert af en toe nog wel eens een doelpuntje op! Thom Haye, de absolute uitblinker!

Anas Tahiri 6; Het was onstuimig. Dat zijn we niet gewend van de Vlaamse middenvelder. Flamboyant en een goede techniek. Dat laatste liet hem een beetje in de steek. Teveel ballen sprongen van zijn fout en daardoor kon de aanval niet goed worden doorgezet. Het was niet de wedstrijd van de middenvelder. Maar hij bleef knokken tot het eind. Rami Al Hajj verving uiteindelijk de uitgeputte middenvelder.

Tibor Halilović 6,5; De middenvelder draait een wisselvallig seizoen. Schitterende goals worden afgewisseld met matige wedstrijden. Toch liet de Kroaat gisteravond zijn klasse zien. Met de 3-2 als hoogtepunt. Een schitterende streep in de slotseconden. Of zoals de Engelsen het altijd mooi zeggen; ‘The last kick of the game!’ En wat een laatste trap was het!

Sydney van Hooijdonk 7; #Sydneynogeenjaar. Dat is de hashtag die galmt in het Abe Lenstra stadion. Sydney van Hooijdonk is een echte publiekslieveling aan het worden. Hard werken wordt gecombineerd met een neusje voor de goal. Een afgeslagen bal van Thom Haye wordt goed binnen getikt door de spits die op de goede plek stond. Pierre zag dat het goed was!

Amin Sarr 7; Leo Oldenburger zei ooit over Finnbogason; ‘je kan niet zeggen dat hij niet lekker in de wedstrijd zit, hij krijgt altijd zijn kans.’ Eigenlijk past dit ook bij Sarr. 85 minuten onzichtbaar. Tot aan de negentigste minuut. De hakbal van Al Hajj, klein tikje naar rechts, binnenkant voet en krullen in de rechtsbovenhoek. Wat een parel. Wat een doelpunt. Wat een belangrijk doelpunt. De gelijkmaker van Sarr bleek cruciaal. Het bleek de opmars naar meer!