Nieuws

Na een gelijkspel tegen Groningen vorige week is het dit weekend de taak om de overwinning te pakken. Zaterdag om 16.30 zullen de Friezen en de Sittardenaren het tegen elkaar opnemen in het Abe Lenstra Stadion, waar de volledige capaciteit weer benut zou mogen worden. Of het stadion uitverkocht zal zijn, moet nog blijken.

Na vier wedstrijden hebben de Friezen zeven punten weten binnen te halen. Fortuna Sittard wist er slechts vier binnen te slepen, na slechts drie wedstrijden weliswaar. Momenteel verdedigt Heerenveen de vierde plek in de eredivisieranglijst en Fortuna de elfde plaats. Het eredivisieduel tussen Heerenveen en Fortuna heeft elf keer eerder plaatsgevonden. Hiervan wist de pompebledenformatie zes keer te winnen, drie keer gelijk te spelen en slechts twee keer te verliezen van de Limburgers. Vorig seizoen wist Fortuna met 1-3 van Heerenveen te winnen in het Abe Lenstra stadion. De goal voor Heerenveen werd vorig jaar door Henk Veerman, na een assist van Joey Veerman, gemaakt.

Oud-Heerenveenspeler Ben Rienstra speelt tegenwoordig nog steeds in het shirt van Fortuna. Vorig seizoen wist hij de eerste treffer te maken tegen zijn oude club. Tevens werd hij in deze wedstrijd uitgeroepen tot man of the match. De Limburgers kunnen zondag op maximaal 488 supporters in het uit-vak tegen Heerenveen rekenen.

Heerenveen zal komend weekend onwaarschijnlijk weer gesteund worden door haar supporters nu volledige bezetting weer mag. De wedstrijd begint om 16.30 onder leiding van Laurens Gerrets. Op naar de drie punten!