Nieuws

Het is sc Heerenveen dit seizoen niet gelukt om een thuiswedstrijd tegen een club uit de traditionele topdrie winnend af te sluiten. Na PSV en Feyenoord (tweemaal) won ook Ajax in het Abe Lenstra Stadion: 2-4.

Heerenveen begon acceptabel aan deze thuiswedstrijd, maar na de openingstreffer van Mohammed Kudus zakte het elftal als een kaartenhuis ineen. In no-time leidde Ajax met 0-3. “We waren aan het watertrappelen”, constateert trainer Kees van Wonderen in de Leeuwarder Courant. “We werden op alle fronten afgetroefd. Je hoopt en denkt vooraf dat het verschil met zo’n club kleiner zou zijn. Maar dat was niet het geval.”

“Een pijnlijke constatering”, aldus Van Wonderen. “Wij zakten door de ondergrens als het gaat over individueel en collectief verdedigen. Tegelijk kan ik mijn spelers geen verwijten maken, in de zin dat ze keihard werkten en hun uiterste best deden.” Al voor rust wisselde hij drie spelers (Rami Al Hajj, Simon Olsson en Ché Nunnely). “Ik had er ook zes, zeven of acht kunnen wisselen.”

Reacties Van Ewijk en Bochniewicz
Pelle van Amersfoort (1-3) en Sydney van Hooijdonk (2-4) zorgden met hun hoofd nog wel voor eretreffers, maar dat mocht niet meer baten. Milan van Ewijk baalt als een stekker. Aan Omrop Fryslân laat hij weten: “We hebben kwaliteit genoeg om het wel te doen maar het gebeurt allemaal te laat. We kunnen dit verlies op onszelf aanrekenen, honderd procent.”

Pawel Bochniewicz was duidelijk in zijn commentaar bij ESPN: “Het was vast een leuke wedstrijd om te zien, maar niet om te spelen.” Waar het fout ging aan Heerenveen-zijde? “Als je ook maar een beetje minder intensiteit levert tegen Ajax dan straffen ze het af en dat deden ze. Ze hebben zoveel kwaliteit in het rondspelen rond de zestien.”