Nieuws

Na 2,5 jaar maakt Joey Veerman de overstap van sc Heerenveen naar de huidige koploper van de eredivie PSV. De talentvolle middenvelder aasde al langer op een transfer, maar de meeste ploegen konden er niet uit komen met de Friese ploeg. Feyenoord deed ook tweemaal een bod aan de Friezen, maar kwamen niet in de buurt van het bedrag verlangden. PSV meldde zich maandag, en de Eindhovenaren handelden gelijk door en kwamen met de Friezen tot een overeenstemming. Met de transfer is ongeveer zo’n zes miljoen euro gemoeid. Dit bedrag kan met doorverkoop percentages bij een toekomstige transfer nog verder oplopen. De Volendammer was met uitstek de beste speler van de Friezen en kon zich nog al eens in woord en gebaar ergeren aan zijn medespelers als zij weer eens niet de ingeving van hem snapten.

In de zomer van 2019 kwam de jonge middenvelder in de laatste dagen van de transferperiode voor een bedrag van ongeveer een half miljoen over van FC Volendam. Binnen de kortste keren speelde de creatieveling zich in de basis van sc Heerenveen. Vooral het gemak waarmee hij speelde was een lust voor het oog. De Friese fans hadden toen al snel door dat ze waarschijnlijk niet heel lang konden genieten van hem. Met kop en schouders stak hij boven de rest uit in het elftal. Na een jaar werd er al aan hem getrokken, maar de Friezen weigerden mee te werken aan een transfer en wisten zelfs het contract open te breken, op te waarderen en te verlengen. Ook de komst van zijn maatje Henk Veerman was een druppel om toch in Friesland te blijven. De twee hadden zowel in het veld als buiten het veld een klik met elkaar, getuige de vernoeming naar Joey van Henk zijn kleine de afgelopen jaar werd geboren.

Uiteindelijk speelde Joey Veerman 81 officiële duels voor de Friezen. Hierin was hij achttien keer trefzeker en verzorgde hij 23 assists. Dit hadden er veel meer kunnen zijn, als zijn teamgenoten koelbloediger voor de goal waren geweest. Het gemak waarmee de Volendammer soms de ballen achter de verdediging legde was bij vlagen geweldig. Met dit spel heeft hij zich dus in de kijker gespeeld bij de top van Nederland. Aan de bal is het vaak geweldig bij Joey, maar vooral zonder zal hij nog de nodige stappen moeten maken om ook bij een club als PSV te gaan slagen. Voordeel natuurlijk is dat er bij de Eindhovenaren veel betere spelers om hem heen gaan spelen. Maar ook dan moet je niet in defensief opzicht verzaken. Als je in zijn tijd terug gaat kijken hoeveel goals de ploeg tegen kreeg, omdat Joey zijn man liet lopen die daarna beslissend was. Via deze weg willen we Joey Veerman bedanken voor de afgelopen 2,5 jaar en wensen hem veel succes bij PSV en in zijn verdere loopbaan.