Nieuws

Johnny Jansen is vanavond door sc Heerenveen aan de kant geschoven als hoofdtrainer. De ploeg is 2022 ontzettend slecht begonnen met nederlagen tegen FC Twente, GA Eagels en hekkensluiter PEC Zwolle. Vooral de manier waarop dit gebeurde, lijkt dit de enige uitweg. De spelvreugde ontbreekt in het elftal, en door het vuur gaan voor hun trainer deed het elftal al helemaal niet. De chemie tussen Jansen en het elftal ontbrak, en door vast te houden aan spelers uit vorm en spelers op verkeerde posities op te stellen heeft de clubman zijn eigen ondergang ingeleid.

Zo eindigt vanavond het dienstverband van Jansen bij de Friezen na ruim 22 jaar. Ferry de Haan geeft ook eerlijk aan dat het een pijnlijke beslissing was, maar zij zagen ook de uitweg niet meer onder Jansen. Ze hopen in de toekomst een andere rol te vinden binnen de Friese club voor hem, alleen is de vraag of hij dit zelf ziet zitten op dit moment. Maar de club bedankt hem voor zijn energie en inzet voor de club. Hij was een prima uithangbord voor onze club, alleen als hoofdtrainer kwam hij op dit moment te kort.

De Friezen gaan nu op zoek naar een andere trainer, tot die tijd nemen de assistenten Tobiasen en Reekers de honneurs waar binnen de club. Zo krijgt Ferry de Haan nog een enorm drukke laatste week van januari. Er is kwaliteit nodig op het veld, en daar komt nu nog een trainer bij. Welke speler wil nu naar Friesland komen als er niet eens een hoofdcoach is. Allemaal dilemma’s waarmee onze technisch manager nu moet dealen. Namens Feanfan wensen wij hem succes en willen we graag Johnny Jansen bedanken voor al zijn werkzaamheden binnen de club in de afgelopen 22 jaar, en wensen hem succes bij alles wat nog op zijn pad gaat komen binnen of buiten onze club.