Nieuws

Joost van Aken keert na vier en half jaar terug bij sc Heerenveen. De club waarvoor hij eerder al zeven jaar speelde. Na een avontuur in Engeland, met tussentijds verhuur naar Duitsland, speelde de 27-jarige verdediger het afgelopen jaar voor het Belgische Zulte Waregem. Dit bleek geen succes en afgelopen winter liet hij zijn contract ontbinden, waardoor hij transfervrij wordt binnen gehaald. De Heemskerker tekent eerst tot het einde van het seizoen, maar de intentie is om langer met elkaar door te gaan. Komende zomer lopen Dresevic en Woudenberg uit hun contract en die worden niet verlengd. Van Aken krijgt nu de tijd om zijn oude niveau weer te laten zien.

In de zomer van 2010 kwam de destijds 14-jarige verdediger over vanuit de jeugd van HFC Haarlem. In 2014 maakte hij op zeventienjarige leeftijd zijn debuut in de Arena tegen Ajax. In totaal speelde hij tot de zomer van 2017 ruim 94 officiƫle wedstrijden voor de Friezen. Tussentijds werd zijn contract open gebroken en verlengd tot 2018 met een optie voor nog een jaar. In de zomer van 2017 vertrok hij naar het Engelse Sheffield. In de industriestad ging hij spelen voor Wednesday dat een bedrag van bijna drie miljoen euro voor hem over had. Na een veelbelovend eerste seizoen werd hij daarna geplaagd door verschillende blessures. In de zomer van 2019 werd hij voor een jaar verhuurd aan destijds tweede Bundesliga ploeg Vfl Osnabruck. Hij keerde na dat seizoen terug naar Sheffield, maar kreeg weinig kansen om zich zelf nog te laten zien. Afgelopen zomer stapte hij transfervrij over naar Zulte Waregem, maar ook daar waren zijn speelminuten schaars.

De verdediger is blij met zijn terugkeer in het vertrouwde Heerenveen. Met zijn ervaring hoopt hij wat aan het team toe te gaan voegen. Hij kan dan ook niet wachten om weer met trots het mooie Friese shirt aan te trekken. Technisch Directeur Ferry de Haan is content met het toevoegen van de verdediger aan de selectie. In de huidige corona pandemie, kun je zo ineens een blik spelers missen werd afgelopen weekend maar weer eens pijnlijk duidelijk. De centrale verdediger had in die wedstrijd goed van pas gekomen. De noodoplossing met Woudenberg centraal achterin had niet het gewenste effect.