Nieuws

We zijn alweer aanbeland in de twintigste speelronde van de Eredivisie. In deze speelronde reizen de mannen van Kees van Wonderen af naar Utrecht, waar zaterdagavond om 20:00 uur wordt afgetrapt tegen de plaatselijke FC. De rood-witte formatie staat drie punten los van de Friezen en staan daardoor één plekje hoger. 

Ten opzichte van laatste competitiewedstrijd hebben beide teams een aardige metamorfose ondergaan. Op de laatste dag van de transferperiode moest Ferry de Haan noodgedwongen overuren maken in het Abe Lenstra stadion. Amin Sarr vertrok voor ruim twaalf miljoen naar Frankrijk en daardoor kwam er budget vrij om de selectie te versterken. Jeffrey Bruma kwam transfervrij over van Kasimpasa en moet Sven van Beek de komende tijd vervangen. Verder werden er twee Noren verwelkomd, zo kwam Daniel Karlsbakk over van Viking FK en werd Osame Sahraoui overgenomen van Valerenga IF.

Van die nieuwelingen gaat Bruma met redelijke zekerheid aan de wedstrijd beginnen. “Jeffrey gaat starten, maar gaat hoogstwaarschijnlijk nog geen hele wedstrijd spelen. We zitten niet op blessures te wachten”, aldus Van Wonderen tegenover de Leeuwarder Courant. Van de twee Noorse aankopen is Karlsbakk nog afwezig. “Hij begon bij Viking FK met lichte liesklachten en zit dus eigenlijk nog maar net in zijn voorbereiding. We willen geen risico met hem nemen.”

In de Domstad bleef het ook niet rustig Daishawn Redan, Moussa Sylla en Arthur Zagre vertrokken en daar werden Anthony Descotte en Victor Jensen voor terug gehaald.

Historie
Deze wedstrijd stond 29 keer eerder op het programma. FC Utrecht won dertien keer, de Friezen zeven keer en negen keer eindigde het duel onbeslist. De laatste keer dat de drie punten mee terug gingen naar Friesland is alweer een tijdje geleden. In 2015 zorgden Luciano Slagveer en Sam Larsson er voor dat sc Heerenveen er met een 1-2 overwinning vandoor ging, Willem Janssen scoorde die wedstrijd voor de thuisploeg.

Topscorer
FC Utrecht heeft sinds afgelopen weekend de topscorer van de competitie in de gelederen. Anastasios Douvikas staat namelijk al op tien treffers. Drie daarvan maakte de spits vorige week in Alkmaar waar gelijk werd gespeeld tegen AZ. Na negentig minuten spelen stond daar een monsterscore van 5-5 op het scorebord.

Kunnen de Friezen de drie punten meenemen of blijven ze in Utrecht? Zaterdagavond weten we meer. Er word om 20:00 uur afgetrapt en de wedstrijd staat onder leiding van Jeroen Manschot, hij neemt voor deze wedstrijd de fluit over van Richart Martens. Alvast veel plezier en een goed weekend!