Nieuws

Woensdagavond neemt sc Heerenveen het in de Arena op tegen koploper Ajax. De ploeg van Ole Tobiasen bezit momenteel de achtste plek en dat geeft aan het einde van de rit recht op de play offs voor Europees voetbal. Daarom hoopt de ploeg het kampioensfeestje van de Amsterdammers nog even uit te stellen om de Friese droom levend te houden. Een paar maanden geleden al bijna begraven na een dramatische reeks, maar nu op wilskracht, karakter en prima spelopvatting alsnog kans op het toetje van dit seizoen.

 

Thuiswedstrijd.

Eerder dit seizoen wonnen de Amsterdammers met  0-2 in het Abe Lenstra Stadion. Sebastian Haller opende naar 24 minuten spelen de score. De Friezen waren in dit duel niet minder dan recordkampioen van Nederland, maar moesten in de 76e minuut de 0-2 incasseren van David Neres. De Braziliaan is overigens niet meer actief in Amsterdam. In januari van dit jaar trok hij de deur achter zich dicht in Amsterdam om zijn carrière te vervolgen bij het Oekraïense Sjakhtar Donetsk.  Tot nog toe een ongelukkige keuze, door de vervelende situatie in dat land.

Europees voetbal

Woensdagavond staan er genoeg belangen op het spel. Zo is Ajax bij een overwinning kampioen van Nederland en aan de andere kant kunnen de Friezen belangrijke punten pakken in de strijd om Europees voetbal. De pompeblêdenformatie staat op dit moment achtste en nummer negen NEC speelt op dezelfde avond een uitwedstrijd in Eindhoven bij PSV. FC Groningen, Go Ahead Eagles en ook sc Cambuur en Heracles Almelo doen nog mee om het fel begeerde plekje. De Nijmegenaren hebben even veel punten als de super Friezen, maar hebben een minder doelsaldo dan de mannen van Tobiasen. De Deventenaren en de Groningers staan slechts twee punten achter ons. De Leeuwarders en Almeloërs staan drie punten achter de Friezen en mogen alleen nog hopen op een wonder.

 

Woensdag 11 mei 2022 word er om 20:00  afgetrapt in de Johan Cruijff Arena. De wedstrijd staat onder leiding van Allard Lindhout. Op zondag 15 mei staat de laatste competitiewedstrijd op het programma. De Friezen nemen het dan thuis op tegen het Go Ahead Eagles van onze toekomstige trainer Kees van Wonderen om 14:30. Voor deze wedstrijd zijn er nog voldoende kaarten beschikbaar. Steun de ploeg in strijd om Europees voetbal, dus net stinne mar der hinne!! Tot zondag!