Nieuws

Dit weekend staat er een thuiswedstrijd tegen Vitesse op het programma. Heerenveen neemt het zaterdagavond in het eigen Abe Lenstra Stadion op tegen de ploeg van Philip Cocu.

Na de 2-0 uitnederlaag midweeks tegen Fortuna Sittard, staat er voor sc Heerenveen dit keer een thuiswedstrijd op het programma. De ploeg van trainer Kees van Wonderen zal in deze wedstrijd het goede gevoel weer willen oppakken wat vorige week werd meegenomen uit de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. De wedstrijd in Sittard snel vergeten en met zijn allen weer volle bak voor de drie punten tegen Vitesse.

Heerenveen is 2023 wisselvallig begonnen. Er werd na het WK voetbal tweemaal gewonnen, één keer in de beker tegen Volendam (2-0) en de derby tegen FC Groningen (3-1). Bij Vitesse lijkt Philip Cocu langzamerhand weg te kruipen uit de degradatiezorgen. De Arnhemmers spelen weer wat beter voetbal dan in de eerste seizoenshelft en dat werd midweeks ook beloond met een punt tegen FC Twente. Vitesse staat op dit moment op een veertiende plek met zestien punten. De Friezen staan op plek acht met 27 punten.

Vleugelaanvaller Ché Nunnely kan mogelijk zijn debuut maken tegen Vitesse. In de voorgaande wedstrijden werd hij nog niet wedstrijdfit bevonden. Sportclub Heerenveen hoopt deze dagen nog een extra verdediger toe te voegen aan de selectie, er lopen gesprekken met Jeffrey Bruma maar tot een akkoord is het nog niet gekomen.

Vorig seizoen verloor Heerenveen met 1-2 in de thuiswedstrijd tegen Vitesse. Aanstaande zaterdag hopen de Friezen weer drie punten bij te schrijven en hierdoor aansluiting te houden met de play-off plaatsen.