Nieuws

Zondag 20 februari staat het duel PSV tegen sc Heerenveen op het programma. De mannen van interim hoofdtrainer Ole Tobiasen trappen om 16:45 af in het Philips Stadion. Deze wedstrijd staat onder leiding van Allard Lindhout.

Het is voor de Friezen een weerzien met Joey Veerman. De geboren Volendammer maakte afgelopen januari de stap naar de Eindhovenaren. Veerman kwam tot nu toe vier keer in actie voor PSV in de eredivisie, daarin kwam hij tot twee beslissende passes. Aankomende zondag lijkt de middenvelder echter vanaf de bank te moeten beginnen.

Mindere periode
PSV vinden we terug op een verdienstelijke tweede plaats op de ranklijst. De rood-witten verloren echter hun laatste twee thuisduels, daarin was zowel Ajax als AZ waren met 1-2 te sterk.Toch wisten de Eindhovenaren uit het dalletje te klimmen door grote overwinningen op NAC (beker, Red.) en Vitesse. In Europa sleepte de ploeg van Schmidt een magere 1-0 overwinning over de streep.

De mindere periode van de Friezen is al sinds de start van 2022 aan de gang. De afgelopen vijf duels werden allemaal verloren en daarin werd er geen enkel doelpunt gemaakt. Voor de laatste overwinning moeten we al weer helemaal terug naar 19 december toen de Superfriezen de Fryske Derby wisten te winnen in Leeuwarden. Door deze nederlagen vinden we de ploeg van Ole Tobiasen inmiddels terug op een elfde plaats.

Laatste kans voor Schmidt
Voor vertrekkend trainer Roger Schmidt is het de laatste kans voor een overwinning op sc Heerenveen. De Duitser stond driemaal eerder aan de zijlijn wanneer de Eindhovenaren het opnamen tegen de Friezen. Daarin werd er driemaal gelijk gespeeld.

Eerder dit seizoen eindigde het duel in een 1-1 gelijk spel. Carlos Vinicius opende na een kwartier spelen de score. De ploeg uit Eindhoven voetbalde de eerste helft makkelijk en creƫerde veel kansen maar lieten deze onbenut. De tweede helft waren de Friezen gevaarlijker en invaller Rami Al Hajj maakte dan ook de verdiende gelijkmaker ruim een kwartier voor tijd.