Nieuws

Afgelopen dinsdag pakten we de overwinning in Breda na een moeizame opstart na de winterstop. Dat gevoel van een overwinning hadden we weer even nodig. Heerenveen bekert door, maar weten we ook de wining game door te zetten in de Eredivisie? Zondag nemen we het in eigen huis op tegen onze Rotterdamse vrienden, Feyenoord. 

De ploeg onder leiding van Kees van Wonderen wist tot nu toe nog niet veel punten te pakken na de winterstop. De dynamiek in het team is verandert met de komst van enkele nieuwelingen, wat uiteraard ook wat tijd nodig heeft om goed op elkaar ingespeeld te raken. Trainer Kees van Wonderen zei afgelopen dinsdag voor het duel in NAC dat hij het gevoel had dat zijn ploeg zich in de zomer opmaakte voor een nieuw seizoen, zo leek het althans volgens hem. Dat de ploeg dinsdag de overwinning naar zich toe wist te trekken doet dan ook goed voor het zelfvertrouwen.

Zondag tegen Feyenoord zal echter wel een flinke kluif zijn voor onze ploeg, aangezien de Rotterdammers momenteel de eerste positie in de ranglijst vertegenwoordigen. Dat het dit seizoen een berucht Eredivisieseizoen is, blijkt wel uit de tussenstand. Bovenin is het zelfs spannend. Heerenveen bevindt zich in de middenmoot met een nette 27 punten.

Historie

Dat de Trots van Zuid sterk is wisten ze ook in het verleden tegen de Friezen al te bewijzen. In totaal namen de twee het al dertig keer tegen elkaar op in Friesland, waarvan Feyenoord dertien maal de overwinning naar zich toe trok. Bij elf van de wedstrijden won de pompebledenformatie van Kees van Wonderen. Vorig jaar wist Feyenoord echter met 0-3 te winnen. Hierbij schoten Til, Senesi en Linssen de overwinning binnen.¬†Begin dit jaar, afgelopen augustus, bleef het duel echter onbeslist in De Kuip. Zal het dit keer ook zo’n wedstrijd zijn?

Gezien het spelverloop van beide ploegen zal het zondag aanpoten zijn voor Heerenveen. Feyenoord is afgelopen dertien wedstrijden ongeslagen. Waar onze ploeg helaas de laatste vier wedstrijden in de Eredivisie verloor, maar wellicht geeft de bekerwedstrijd tegen NAC onze selectie vleugels. Daarnaast heeft onze tegenstander een pittige bekerwedstrijd achter de rug, afgelopen woensdag. Waarbij hun benen het minimaal 120 minuten moesten volhouden, met daarna zelfs nog een pentalyreeks. Wie weet zijn de Rotterdammers wel uitgeput van deze pot.

Zondag

Aankomende zondag, 12 februari, is om 14.30 uur de aftrap in het Abe Lenstra stadion onder leiding van scheidsrechter Jochem Kamphuis. Langs de lijn krijgt hij onder andere assistentie van Bluemink, Schaap en Bos. sc Heerenveen heeft voor dit duel de kaartverkoop dichtgehouden, vanwege ongeregeldheden in het verleden van Feyenoord in de thuisvakken. Het uitvak mag echter wel bestiert worden door de aanhang van Feyenoord. Laat de ploeg ons zondag verassen in een zonnig Abe Lenstra stadion? Wie weet, een fijne wedstrijd gewenst!