Nieuws

Mats Köhlert is vandaag officieel gepresenteerd als de tweede zomeraanwinst voor de ploeg van Kees van Wonderen. De vlugge Duitser tekent een contract voor drie jaar in het Abe Lenstra stadion. Köhlert komt transfervrij over van het gedegradeerde Willem II. Het contract werd in Tilburg niet verlengd. Een buitenkansje voor de Friezen.

Technisch manager Ferry de Haan: “We zijn heel blij dat we Mats kunnen presenteren als nieuwste aanwinst. Met hem halen we een veelzijdige en dynamische speler in huis die op meerdere posities goed uit de voeten kan. Mats is uit het juiste hout gesneden en beschikt over de kwaliteit en mentaliteit die past bij sc Heerenveen.”

Via de jeugd van SC Sperber en Eintracht Norderstedt, kwam Köhlert terecht in de beloften van Sankt Pauli. Na twee jaar maakte de buitenspeler een gevoelige overstap, namelijk richting stadsgenoot HSV. Mats Köhlert maakte onder trainer Hannes Wolf zijn debuut voor Die Rothosen tegen VFL Bochum. In totaal speelde Köhlert drie wedstrijden voor de 2.Bundesliga club. Vervolgens kwamen er drie seizoenen in Tilburg op het CV terecht van de buitenspeler. In die periode maakte hij negen goals en gaf hij net zoveel assists. Nu maakt de rappe vleugelspeler de overstap naar Friesland.

“Ik ben ontzettend blij om hier te zijn. Ik heb nu al drie jaar tegen Heerenveen gespeeld. Het waren altijd lastige wedstrijden. Ik ben heel bij om hier te staan in een prachtig stadion, bij een prachtige club.”