Nieuws

In een sfeervolle Adelaarshorst is sc Heerenveen met drie punten aan het nieuwe seizoen begonnen. Met hangen en wurgen werd promovendus GA Eagels met 0-1 verslagen door een snelle openingstreffer van Tibor Halilovic. De eerste helft kon de ploeg van Johnny Jansen vrij combineren tegen het onervaren elftal van trainer Kees van Wonderen. In de tweede helft gooide de thuisclub gesteund door de fans de schroom  van zich af. Gelukkig voor de meegereisde Friese fans werd met kunst en vliegwerk en de lat de overwinning binnen gehaald.

In Deventer begon sc Heerenveen met twee nieuwkomers in de opstelling. Milan van Ewijk is de nieuwe rechtsback en centraal achterin stond Sven van Beek naast Dresevic. Verder weinig veranderingen ten opzichte van vorig jaar, en is de ploeg afhankelijk van de verkoop van Joey Veerman om de selectie nog gericht verder te versterken. Opstelling: Mulder, van Ewijk, van Beek, Dresevic, Kaib, Kongolo, J.Veerman, Halilovic, van Bergen, H.Veerman en Van der Heide. De Friezen begonnen goed aan de wedstrijd en kwamen in de zevende minuut op een 0-1 voorsprong. Halilovic werd vrij gespeeld en schoot van afstand richting het doel van de nieuwe Eagles doelman Warner Hahn. De bal werd door een verdediger ongelukkig aangeraakt, waardoor Hahn kansloos was en de meegereisde fans al snel konden juichen. Vlak daarna kreeg Eagels een kleine kans, maar aanvoerder Mulder was alert en redde met de benen. Joey Veerman kreeg alle ruimte om met passes te strooien en deed dit prima. Helaas ontbrak voorin de scherpte bij Veerman en Van der Heide, waardoor de ploegen met 0-1 gingen rusten.

In de tweede helft was opnieuw Halilovic dichtbij zijn tweede treffer, maar na een mooie aanval vond de aanvallende middenvelder Hahn op zijn pad, die knap redde met een reflex. Daarna gooide GA Eagels het over een andere boeg. De Friezen werden vast gezet en konden vaak alleen de lange bal hanteren. Dit leverde voortdurend balverlies op voorin waardoor wel duidelijk werd waar de prioriteiten liggen om het elftal te versterken. Eagels wisselde  ook en werd met die impulsen steeds gevaarlijker. Invaller Cardona was heel dicht bij de gelijkmaker. Een prachtige actie werd gevolgd door een pegel op de lat boven Mulder. Daarna waren er nog een paar gevaarlijke scrimmages voor de goal, maar Mulder hield deze avond zijn doel schoon. In de tegenstoot kreeg de Friese ploeg nog een paar kleine kansjes. Nieuweling Stevanovic viel nog in voor Van der Heide, maar kon nog geen potten breken op de linkervleugel. Naast de buitenspeler kwam Siem de Jong nog Halilovic vervangen, en mocht Hajal de laatste minuten de tegenvallende Henk Veerman vervangen. Het spel was 1 helft aardig, en de tweede helft moet veel beter. Gelukkig leverde het wel de drie punten op, waardoor de Friezen voor eventjes bovenaan staan in de eredivisie!