Nieuws

In Almelo boekte sc Heerenveen de derde uitoverwinning van het seizoen. Net als in Deventer en Zwolle was de ploeg sterker en stapte met een minimale 0-1 van het veld. Hoogstaand was het niet, maar organisatorisch stond het uitstekend. Nieuwkomers Xavier Mous en Nick Bakker maken de Friezen defensief sterker.  Mous was wederom belangrijk en Bakker gooide zich weer voor elke gevaarlijke bal in de zestien.

Op het middenveld had Joey Veerman de totale controle, alleen kon hij vaak niet de bal vooruit in de diepte kwijt, waardoor ook hij defensief op balbezit ging spelen. Uit spaarzame aanvallen werd de ploeg voor rust een paar keer gevaarlijk, maar vooral Henk Veerman mistte scherpte in de afronding. In de tweede helft redde de lat de Friezen, en was het uiteindelijk de jongste Veerman die de beslissende 0-1 tegen de touwen schoot. In het laatste kwartier bleef de ploeg gemakkelijk overeind en klom weer naar het linker rijtje in de eredivisie.

Xavier Mous 7,0:De doelman wist opnieuw zijn doel schoon te houden, en was daarmee wederom belangrijk. Elke bal tussen de palen was voor hem en eenmaal werd hij gered door de lat. Wordt voor Jansen nog een dilemma wie gaat keepen als “aanvoerder” Mulder weer fit.

Milan van Ewijk 6,5: De rechtsback was deze avond zijn directe de tegenstander de baas. In aanvallend opzicht liet de back zich weer prima gelden. Met zijn inzet en passie is hij een belangrijke schakel in de stabiliteit van de defensie.

Sven van Beek 6,5: De robuuste verdediger liet zich weer prima gelden deze avond. De spitsen van Heracles werden niet echt gevaarlijk, en die ene keer dat het gevaarlijk dreigde te worden greep de verdediger resoluut in wat resulteerde in een terechte gele kaart.

Nick Bakker 7,0: Heeft de concurrentiestrijd gewonnen van Dresevic, en met zijn drive en inzet gooit hij zich overal voor. Hiermee voorkwam hij dat de ploeg in de tweede helft op achterstand kwam.

Rami Kaib 6.0: De linksback had de ploeg een droomstart kunnen geven, maar na twee minuten kwam hij vrij door het midden. Hij was alleen niet resoluut en leverde de bal in. In het vervolg was hij vaak ongelukkig in zijn acties.

Nicolaj Madsen 5,5: De middenvelder speelde een onopvallende wedstrijd en speelde alles op safe achteruit. Ook in het vrijlopen bewegen oogde het allemaal te statisch.

Joey Veerman 7,0: De middenvelder was deze avond weer comfortabel aan de bal, alleen lag vooruit vaak niet de oplossing waardoor hij te vaak vooral achteruit moest voetballen. Uiteindelijk werd hij wel met een geplaatste bal voor de overwinning van de Friezen.

Tibor Halilovic 5,5:  Onze aanvoerder speelde misschien wel de slechtste wedstrijd van dit seizoen. Aan de bal was het erg slordig en in aanvallend opzicht drukte hij deze avond geen stempel op de wedstrijd.

Anthony Musaba 5,5: De rechtsbuiten was wederom erg ongelukkig. Met zijn snelheid heeft hij enorm veel dreiging alleen doet hij daar veel te weinig mee. Voor de goal mist de rechtsbuiten de rust om af te ronden.

Henk Veerman 6,5: De spits kreeg in de eerste helft twee grote kansen, maar kreeg de bal niet tussen de palen. Hij moest van Jansen meer arbeid leveren, en dit deed hij vooral in het laatste kwartier om de drie punten over de streep te trekken.

Filip Stevanovic 5,5: Ook de linksbuiten bracht deze avond te weinig. In de duels wordt hij nog te vaak gemakkelijk aan de kant gezet. Op dat gebied moet de jongeling nog veel sterker en slimmer worden.

De invallers speelden te kort voor een beoordeling, maar zorgden er wel voor dat de ploeg het overwicht op het veld behield in de slotfase.