Nieuws

Afgelopen zaterdag blameerde de Friese ploeg zich opnieuw. De derde nederlaag in 2022 heeft geleid tot het ontslag van Johnny Jansen. Wie de Friese ploeg zag prutsen tegen hekkensluiter PEC Zwolle kan het besluit van de directie dan ook wel begrijpen. Net als tegen FC Twente en GA Eagels liet het elftal zich schaamteloos aftroeven op passie en inzet. Zonder beleving en spelvreugde gaat er geen punt meer gepakt worden dit seizoen. Hopelijk kan de nieuwe trainer ook zorgen voor nieuw elan binnen het elftal. Een andere aanvoerder zou ook wenselijk zijn. Halilovic begon uitstekend aan het seizoen, maar na het wegvallen van Mulder kreeg hij de band om de arm, en sindsdien tobt ook hij met zijn vorm. Misschien geeft de band hem wel te veel druk. Enige positieve punt deze avond was wederom onze doelman. Met belangrijke reddingen hield hij zijn elftal lang in de wedstrijd, maar het leverde geen resultaat op.

Xavier Mous 6,5: Was kansloos bij de penalty, maar keepte verder een prima wedstrijd. Hiermee herpakte hij zich van zijn blunder tegen PEC, en hopelijk trekt hij deze vorm door onder een nieuwe trainer.

Milan van Ewijk 5,5: Normaal gaat hij voorop in de strijd, maar tegen PEC Zwolle ontliep hij de duels en kwam bijna niet in het stuk voor.

Sven van Beek 6,0: Zal qua strijd nooit verzaken, maar in zijn eentje kan ook hij dit elftal niet bij de hand nemen.

Nick Bakker 5,5: Deed verdedigend zijn ding, maar was verder ook onzichtbaar. Kreeg één vrije kopkans maar mikte te hoog.

Rami Kaib 4,5: Een onnodige handsbal leidde de nederlaag tegen PEC Zwolle in. In het vervolg wilde hij dit rechtzetten, maar liep zichzelf compleet voorbij. De wissel in de rust was een logische.

Nicolai Madsen 5,0: Werd deze avond door het elftal heen en weer geschoven. Dit kwam zijn spel zeker niet ten goede.

Anas Tahiri 6,0: De derde wedstrijd binnen een week was net even te veel, na een periode zonder wedstrijden. De behendige middenvelder wil graag de bal, maar kon de oplossing vooruit vaak niet vinden.

Tibor Halilovic 6,0: Ook hij probeert alles te geven, maar forceert op zo’n manier dat het er niet beter op wordt.

Anthony Musaba 5,0: Wil graag, maar het komt er maar niet uit. Lijkt in de eindfase besluiteloos en heeft daarom een rendement van helemaal niets.

Henk Veerman 4,0: De spits loopt er verloren bij, en lijkt er totaal geen zin in te hebben. De verdedigers hoeven maar een stap naar voren te doen en winnen het duel. Weet de nieuwe trainer bij hem wel de juiste snaar te raken.

Siem de Jong 6,5: Was aan de bal de beste speler aan Friese kant, alleen verpietert als linksbuiten. Was het dichtst bij een doelpunt, zijn actie had meer verdiend alleen spatte de bal uiteen op de kruising.

Ibrahim Dresevic 5,5: Bracht wel wat meer energie in het elftal, maar kon ook de weg naar een fatsoenlijke aanval niet vinden.

Lucas Woudenberg 6,0: Mag de club deze winter verlaten, alleen is de vraag of er een club komt. Het is allemaal sober en op safe wat de linksback laat zien.

Filip Stevanovic 5,5: De jonge buitenspeler wil graag laten zien wat hij kan, alleen komt ook dit er totaal niet uit op dit moment.

Benjamin Nygren en Rami Al Hajj speelden te kort voor een beoordeling.