Nieuws

Wat was het een spektakelstuk afgelopen zondag waar nog lang over na gepraat gaat worden. Passie, strijd en beleving van twee kanten en 97 minuten lang. Reclame voor het voetbal, en smullen voor alle voetbal liefhebbers. Laten we hopen dat een deel van de aanwezigen aankomend seizoen weer een seizoenkaart aan gaat schaffen. Met zijn allen op naar een voller Abe Lenstra Stadion. Nu nog drie finales te spelen, en dan zien we wel op welke plaats we gaan eindigen. Vorig jaar ging het seizoen als een nachtkaars uit, laten we dan dit jaar maar tot de laatste speelronde mee doen voor een play-off plaats. Niet dat we die plek verdienen, maar zo lang je hem nog kan halen moet je er volle bak voor gaan.

Erwin Mulder 6,0: Was niet de beste wedstrijd van Mulder in het Friese shirt. Stond bij de 1-1 een meter achter de lijn, waardoor hij al kansloos was. Een bal binnen de vijf meter moet je vangen of weg stompen. Ook de 2-3 ging er gemakkelijk in.

Milan van Ewijk 6,5: De rechtsback bleef weer strijden tot het eind. Een uitstekende eerste helft, maar de tweede helft liep hij ook te ver achteruit. Daarmee kwam Cambuur in de wedstrijd. Uiteindelijk met zijn assist nog belangrijk bij de 3-3.

Sven van Beek 7,5: De routinier in het elftal was wederom de stabiele kracht achterin. Gaat elk duel vol overtuiging aan en wint daardoor ook de meeste persoonlijke duels. Een voorbeeld voor het team en laten we hopen dat hij volgend seizoen ook nog ons mooie shirt verdedigd.

Nick Bakker 6,0: Een ongelukkige middag voor Bakker, leek de spanning niet uit zijn lijf te krijgen. Zat er compleet naast bij de 1-1 en moest even later geblesseerd de strijd staken.

Ibrahim Dresevic 6,5: Een sobere wedstrijd van Dresevic, heeft vaak zijn slordige momentjes. Deze middag bleven ze gelukkig achterwege. De eerste helft vooral vooruit de oplossing zoekend, in de tweede helft te vaak achteruit waardoor Cambuur het geloof kreeg.

Lucas Woudenberg 5,5: De zwakste schakel aan Friese kant. Er lag zoveel ruimte aan de linkerkant, maar de linksback durfde niet diep te gaan, en als hij het wel deed dan was het zonder overtuiging. Nog paar wedstrijden dan zit zijn loopbaan in Friesland er op.

Thom Haye 8,0: De beste man op het veld afgelopen zondag. Strooide met passes, en ook in verdedigend opzicht onderschepte hij veel. Drie puntgave voorzetten werden afgerond, helaas was één daarvan buitenspel.

Anas Tahiri 7,0: Opende de wedstrijd al na drie minuten met zijn eerste goal voor sc Heerenveen. Volleerde hem heerlijk binnen. Kon de negentig minuten vol maken, en speelde vooral de eerste helft uitstekend.

Tibor Halilovic 6,5: De middenvelder komt wel weer wat beter in zijn spel na een heel moeizame periode. Alleen was hij aan het begin van het seizoen beslissend, dat stempel kan hij momenteel niet op wedstrijden drukken.

Sidney van Hooijdonk 7,0: Begint elke wedstrijd beter te spelen. Zijn eerste goal werd afgekeurd, maar hij bleef op zijn kans wachten en kopte fraai de 2-1 binnen. Na een uur is vaak het beste er wel af, maar de inzet is er altijd en zodra hij er uit is, wordt het er niet beter op.

Amin Sarr 7,0: De spits scoorde dan niet in deze wedstrijd, maar met zijn snelheid en balbeheersing is hij een plaag voor elke defensie. Is bijna niet van de bal te krijgen, en laat daardoor ook de jongens om zich heen beter spelen.

Joost van Aken 6,5: Was niet de beste invalbeurt van Van Aken, slordig aan de bal en met een domme overtreding zorgde hij voor de penalty van Cambuur. Maakte dit uiteindelijk wel goed door in de 96e minuut de 3-3 tegen de touwen te werken. Die ontlading was fantastisch om te zien.

Anthony Musaba en Siem de Jong speelden te kort voor een beoordeling.