Nieuws

Het is sc Heerenveen helaas niet gelukt om te stunten tegen koploper Feyenoord. In het eigen Abe Lenstra Stadion gingen de Friezen met 1-2 onderuit. De nederlaag betekende het vierde competitieduel op rij waarin de ploeg van Kees van Wonderen geen punten wist te pakken. Volgende week gaat Heerenveen op bezoek bij Cambuur, voor de beladen Friese Derby.

Xavier Mous 5,5: De doelman ging niet opzichtig in de fout, maar zag er ook niet erg sterk uit bij de tegengoals die de Friezen incasseerden. Een stabiele, redelijk onopvallende wedstrijd voor de tijdelijke vervanger van Andries Noppert.

Milan van Ewijk 6,0: Het was een wedstrijd waarin Van Ewijk lastig de ruimtes wist te vinden op de rechterflank. Zo nu en dan had hij een goede sliding, maar hij wisselde dit ook af met enkele slordige momenten.

Jeffrey Bruma 6,5: De vervanger van Sven van Beek speelde een degelijke pot. Hij won enkele duels en straalde rust uit. Helaas wist hij samen met zijn collega’s niet te voorkomen dat Feyenoord twee keer kon scoren.

Pawel Bochniewicz 6,0: Onze aanvoerder Bochniewicz leek Heerenveen op 1-0 te schieten, maar het doelpunt werd teruggedraaid. Hij stond aanvallend op de goede plek en verdedigend ging het ook best prima.

Rami Kaib 5,0: De linksback speelde een ongelukkige eerste helft, wat erin resulteerde dat hij in de rust reeds werd gewisseld. Hij begon de eerste twintig minuten best goed, maar had het daarna moeilijk met directe tegenstander Javairô Dilrosun en gaf enkele minder goede passes.

Simon Olsson: 5,5: Alhoewel Simon Olsson veel beter op zijn plek lijkt op het middenveld, was dit nog niet de wedstrijd waar hij het verschil kon maken. Hij wisselde enkele goede acties af met slordig balverlies.

Anas Tahiri: 5,0: Tahiri had moeite om het spel te regisseren tegen Feyenoord. Hierdoor vertraagde hij het spel onbedoeld best vaak.

Thom Haye 7,0: Haye werkte ongelofelijk hard en was overal op het veld te vinden. Een echte vechtmentaliteit, die helaas voor hem niet beloond werd met een punt.

Ché Nunnely 6,0: Nunnely had enkele goede loopacties en legde de bal soms goed terug richting Van Hooijdonk. Hij moet nog wel aan zijn wedstrijdritme werken en leek na een uur voetbal moegestreden.

Sydney van Hooijdonk 6,0: Van Hooijdonk speelde geen slechte wedstrijd en wist in de eerste helft enkele grote kansen te creëren. Helaas voor hem en Heerenveen kwamen hier echter geen goals uit voort. In ieder geval één honderd procent kans had toch minimaal op goal gemoeten.

Mats Kohlert 5,5: Kohlert begon als vleugelaanvaller en eindigde de wedstrijd als vleugelverdediger. Hij had op beide posities moeite om uit te blinken maar zakte ook niet zwaar door de mand.

Osame Sahraoui 6,5: Een veelbelovende invalbeurt van Sahraoui. Met hem binnen de lijnen kwam er meer dreiging en dynamiek in de ploeg. Het rendement ontbrak nog, maar hij lijkt zich spoedig op te mogen maken voor een basisplaats.

Syb van Ottele 6,5: Eigenlijk heeft Syb van Ottele niet lang genoeg meegedaan om een objectieve beoordeling te kunnen geven. Maar wat een fantastisch doelpunt maakte hij. Ongetwijfeld een kandidaat voor doelpunt van het jaar!