Nieuws

Na de overwinning op Cambuur speelde sc Heerenveen de laatste wedstrijd voor de korte winterstop. In het eigen Abe Lenstra Stadion ging de ploeg met 0-3 onderuit tegen een veel sterker Feyenoord. Na een aardig begin liet de ploeg de kans liggen om op een 1-0 voorsprong te komen. Een paar minuten later viel de goal wel aan de andere kant en speelden de mannen van Jansen een verloren wedstrijd. Vooral de manier waarop de tegendoelpunten vielen waren schrijnend. Feyenoord werd geen strobreed in de weg gelegd, waardoor de ploeg uiteindelijk blij mocht zijn dat het slechts 0-3 werd. Enige ruime voldoende deze avond was voor onze doelman Xavier Mous die een aantal tegentreffers met knappe reddingen wist te voorkomen. Door de nederlaag en de overwinning van NEC gaat de ploeg de winterstop in als ploeg in het rechter rijtje.

Xavier Mous 6,5: Met een aantal prima reddingen wist de doelman Feyenoord van veel meer doelpunten af te houden. Door zwak verdedigen van zijn teamgenoten moest hij drie keer het antwoord schuldig blijven.

Milan van Ewijk 5,5: De rechtsback had het lastig tegen Nelson. Aanvallend in de eerste helft kwam hij regelmatig dreigend mee op. In de tweede helft niet meer gezien.

Sven van Beek 5,0: Een matig optreden van de oud Feyenoorder. Liet zich in de persoonlijke duels vaak aftroeven en grossierde ook aan de bal in balverlies. Bleef in de rust achter in de kleedkamer.

Nick Bakker 5,0: Ook Bakker kon zich deze wedstrijd niet aan de malaise onttrekken en speelde tot nu toe zijn slechtste wedstrijd. Stond net als zijn teamgenoten te vaak veel te ver van zijn directe tegenstander.

Rami Kaib 5,0: De linksback tegen Cambuur nog belangrijk kon deze wedstrijd niet uitblinken. Gaf zijn directe tegenstander veel te veel ruimte en liep zich in aanvallend opzicht regelmatig vast.

Nicolas Madsen 5,0: De middenvelder begon nog aardig, maar zakte al snel weg. Werd bij vlagen zoek getikt door de grote ruimtes op het veld.

Joey Veerman 5,0: Aan de bal is het vaak prima  bij Joey, maar verdedigend is hij enorm kwetsbaar. Bij de 0-2 was het weer stond er bij en keek er naar.

Tibor Halilovic 5,0: De aanvoerder lijkt toe aan de winterstop. De eerste maanden was hij wekelijks uitblinker. De laatste weken is hij hopeloos uit vorm. Kreeg de mogelijkheid om de 1-0 aan te tekenen, maar schoot de bal recht op de doelman af.

Anthony Musaba 5,0: De intenties zijn er wel bij onze rechtsbuiten, alleen lopen al zijn acties spaak. Mist nog de overtuiging om ook belangrijk te worden met doelpunten en assists.

Henk Veerman 5,5: De derbyheld kwam er tegen de defensie van Feyenoord niet aan te pas. Op een paar flitsen na dan, had de pech dat hij de aansluitingstreffer net in buitenspel positie binnen kopte.

Siem de Jong 5,0: De routinier kwam er deze wedstrijd niet aan te pas. Kwam eigenlijk niet aan de bal, en moest vooral achter zijn tegenstander aanlopen.

Ibrahim Dresevic 5,0: Verving in de rust Van Beek, maar ook hij deelde mee in de defensieve malaise door vooral op meters afstand toe te kijken hoe Feyenoord naar de overwinning voetbalde.

Benjamin Nygren 5,0: Speelde misschien wel zijn laatste onopvallende dertig minuten voor de Friezen. Wil graag meer speeltijd, maar liet gisteren in het half uur wat hij kreeg niets zien.

Filip Stevanovic 5,5: Was in elk geval actiever dan De Jong aan de linkerkant, zal in de tweede seizoenshelft sterker moeten worden in de duelkracht. Zodra hij ruimte krijgt is hij dreigend, maar in de duels legt hij het af tegen elke verdediger.

Rodney Kongolo en Rami Al Hajj speelden te kort voor een beoordeling.