Nieuws

Ole Tobiasen maakt het seizoen af als hoofdtrainer van sc Heerenveen heeft de club vanmiddag bekend gemaakt. De assistent die afgelopen zomer samen met Peter Reekers en Ruud Hesp aan Johnny Jansen werden gekoppeld mag nu laten zien wat hij in zijn mars heeft. De club kan nu in alle rust op zoek naar een opvolger, en mocht Tobiasen het tij wel weten te keren dan wordt een langer verblijf als hoofdtrainer ook niet uitgesloten. Met het benoemen van de assistent als hoofdtrainer, kwam er weer een plekje vrij in de staf. Afgelopen zomer werd Jeffrey Talan terug gezet naar de jeugd als transitiecoach, maar nu keert de clubman terug als assistent van Tobiasen tot het einde van dit seizoen.

Als speler kwam Tobiasen tussen 1995 en 1997 in totaal 34 duels in actie voor de Friezen waarin hij eenmaal trefzeker was. Uiteindelijk kwam hij via de Friezen bij Ajax terecht. Daarna speelde hij nog voor diverse clubs voor hij zijn carrière afsloot bij MVV Maastricht. Na het afsluiten van zijn loopbaan ging de Deen als jeugdtrainer aan de slag bij Roda JC. Daarna werd hij hoofdtrainer van amateurclub EHC. In het seizoen 2016/2017 was Tobiasen zowel assistent-trainer bij het eerste van Sparta en hoofdtrainer van Jong Sparta, dat uitkomt in de tweede divisie. In het seizoen 2017/2018 werd Tobiasen assistent van Robert Molenaar bij Almere City FC. En waren zij er bijna verantwoordelijk voor dat de ploeg promoveerde naar de eredivisie. In de finale van de play-offs stond de ploeg na 89 minuten op een 1-0 voorsprong, maar een rode kaart en een penalty bracht de 1-1 op het bord. In Doetinchem kwam de ploeg weer op een 0-1 voorsprong, maar won De Graafschap uiteindelijk met 2-1 waardoor zij promoveerden.

Molenaar stopte na dat seizoen, en de Deen nam het stokje van hem over. Met een zevende en negende plaats in de rangschikking haalde hij elk jaar de play-offs voor promotie. Vorig seizoen ging voor de winterstop alles hosanna en stond de ploeg lange tijd op een tweede plaats achter de al twee jaar ongenaakbare koploper Cambuur. Na de winterstop kreeg de ploeg tik op tik, waarna de directie ingreep en Tobiasen aan de kant schoof. Zijn vervanger Jeroen Rijsdijk leidde de ploeg uiteindelijk naar een historische vierde plaats, maar ging er in de eerste ronde van de play-offs gelijk uit. Afgelopen zomer kwam hij dus in dienst van sc Heerenveen en mag nu laten zien wat hij als hoofdtrainer in huis heeft. Morgenavond begint zijn klus met een uitwedstrijd in Sittard, een duel waarin de ploeg de slechte januari maand van 2022 moet wegspoelen.