Nieuws

Voor sc Heerenveen is de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk uitgelopen op een grote deceptie. Trainer Kees van Wonderen zag zijn team ongeveer een uur domineren, maar de concurrent om plek acht op de ranglijst gaf daarna een keiharde les in effectiviteit: 1-4.

Van Wonderen sprak tegenover Omrop Fryslân van ‘een moeilijke wedstrijd’. “Ze wachtten op de fout van ons. Daarom was ik blij met de voorsprong”, refereerde de trainer aan de goal van Sydney van Hooijdonk. Heerenveen vergat daarna uit te lopen naar 2-0, waar RKC juist profiteerde van ‘gezamenlijk en individueel’ falen. “Het is superwrang en keihard. Maar als je na een uur stopt met de dingen die je moet doen, dan krijg je de deksel op de neus.”

Ongeloof bij Heerenveen-spelers
Doelman Xavier Mous noemde de nederlaag ‘heel moeilijk’ te verwerken. “Ik heb het nog nooit eerder meegemaakt. We spelen heel goed: de eerste helft was misschien wel de beste van dit seizoen. Maar we maken geen goals.” RKC schoot in negentig minuten welgeteld vier keer op doel. “Ze hebben ons een lesje effectiviteit gegeven. Iedere keer dat ze eruit kwamen, was het meteen een doelpunt.”

Ook Jeffrey Bruma stond de Friese omroep vol ongeloof te woord. “We moeten ons kapot schamen dat we hier met 4-1 verliezen. Ik denk dat we dit moeten analyseren. Zij hadden vier kansen, en maken vier goals. Dat is best wel confronterend.”

Als aanvoerder moest Pawel Bochniewicz voor de camera van ESPN verschijnen. De Poolse verdediger was duidelijk in zijn bewoordingen: “De tweede helft speelden we als baby’s, ongelofelijk.” Toch wanhoopt hij niet. “Als we van Feyenoord winnen is iedereen weer blij. We moeten kijken wat we niet goed deden en hopen dat we dit kunnen rechtzetten. Hopelijk kunnen we de fans nog vermaken dit seizoen.”