Nieuws

Afgelopen zondagavond slaagde sc Heerenveen er opnieuw niet in een resultaat te behalen. Tegen FC Utrecht werd de zevende competitienederlaag op rij werd geleden. In een slechte wedstrijd waren ook de Domstedelingen niet geweldig, maar opnieuw een enorme fout aan Friese kant leidde de nederlaag in. Aanvoerder Erwin Mulder krijgt sinds twee weken het vertrouwen van Tobiasen, maar maakt dit nog niet waar. Tegen PSV zag hij er twee keer niet goed uit en ook in deze wedstrijd maakt hij een verkeerde keuze, waardoor Ramselaar simpel de bal in de lege goal kon schuiven. Daarna werd er slap verdedigd bij een corner wat de 0-2 opleverde. De aansluitingstreffer van Van Hooijdonk vanaf de stip was voor de statistieken. De komende weken wordt het echt er op of er onder met wedstrijden tegen Willem II, RKC Waalwijk en Heracles Almelo in het verschiet. Hierin moeten punten gepakt worden, anders komt de nachtmerrie het degradatiespook wel heel dichtbij.

Erwin Mulder 5,0: Ondanks een aantal prima reddingen, was zijn fout toch dodelijk. Anders was de kans groot dat de wedstrijd in een doelpuntloos gelijkspel was geƫindigd. Nu moest de ploeg alle risico nemen om nog een resultaat te behalen.

Milan van Ewijk 5,5: Aan passie en inzet geen gebrek, maar de jonge rechtsback kan nog niet de kar trekken in Friesland. Hopelijk krijgt hij de komende weken zijn teamgenoten mee in de strijd, want dat zal heel hard nodig zijn.

Sven van Beek 5,5: Vorig jaar moest Van Beek al tegen degradatie vechten met Willem II. Hij had zich vast iets anders voor gesteld van dit seizoen, maar ook met hem wil het na de winterstop nog niet vlotten.

Ibrahim Dresevic 5,0: De centrale verdediger blijft een onrustige schakel in het elftal. Elke keer als hij de bal krijgt houd je je hart vast. Blijft te vaak de bal maar eindeloos breed of achteruit spelen.

Lucas Woudenberg 5,5: De back krijgt nu de voorkeur van Tobiasen boven Kaib, alleen met Woudenberg ga je de oorlog niet winnen. De back kan niet beter, en daar zullen we het dan mee doen.

Thom Haye 5,0: Speelde een erg ongelukkige wedstrijd. Je ziet dat de middenvelder gretig is en wil, alleen verspeelde hij wel heel veel ballen afgelopen zondag.

Nicolas Madsen 5,0: Is ook niet een middenvelder die het verschil maakt voor de Friezen. Bij vlagen doet hij prima dingen om dit net zo snel weer af te wisselen met enorme fouten waardoor de tegenstanders gevaarlijk worden.

Tibor Halilovic 5,5: Ook de middenvelder deelt mee in de malaise. Laten we hopen dat de middenvelder de vorm nog te pakken krijgt van aan het begin van het seizoen.

Amin Sarr 5,0: De spits wordt hangend aan de linkerkant geposteerd, maar voelt zich daar niet fijn. Hij moet rond de zestien aan de bal komen, maar dit gebeurd nu al net over de middenlijn waardoor er geen gevaar ontstaat.

Siem de Jong 6.0: De Jong is in balbezit enorm belangrijk, hij weet de bal vast te houden en de spelers om zich heen beter te bedienen. Nadeel is dat hij het maximaal een uur volhoud.

Sidney van Hooijdonk 6,0: De spits werkt zich een slag in het rond, maar het is allemaal nog wild. Zijn teamgenoten moeten echt nog aan hem wennen. Zijn eerste goal vanaf de stip is voor hem zelf een mooie opsteker.

Anthony Musaba 5,0: Ook als invaller komt er weinig rendement vanaf zijn voeten. Blijft dreigend met zijn snelheid, maar daar is het dan ook mee gezegd. Hoe dichter bij de zestien hij komt, dan zie je de twijfels in zijn spel, waardoor het net niks word.

Anas Tahiri speelde te kort voor een beoordeling!