Nieuws

Na de klinkende zege in Arnhem mocht sc Heerenveen afgelopen zaterdag aantreden tegen het in crisis verkerende Fortuna Sittard. Met dezelfde elf namen als een week eerder ging de ploeg gesteund door een fantastische twaalfde man van start. Het werd een flitsende eerste helft waarbij de ploeg van Kees van Wonderen de tegenstander compleet van het veld tikte. Enigste minpuntje was dat het slechts 2-0 stond bij het rustsignaal. Een stuk of vier/ vijf treffers was logischer en ook meer dan terecht geweest. In de tweede helft nam de ploeg wat gas terug, maar gaf weinig weg. Een foutje van onze aanvoerder leverde uiteindelijk Fortuna Sittard een strafschop op, helaas werd onze Friese doelman hierdoor voor het eerst gepasseerd in dit eredivisie seizoen.

Andries Noppert 6,5: Na driemaal de nul, leek de doelman ook deze avond op weg naar zijn volgende clean sheet. Helaas moest hij toch een tegentreffer slikken dankzij een penalty van Yilmaz. Verder kreeg de doelman niet heel veel te doen in deze wedstrijd.

Milan van Ewijk 7,5: De rechtsback liep vorig seizoen aan het einde op zijn laatste benen, maar dendert weer als vanouds over de rechterkant. Liet de kans op de openingstreffer nog onbenut, maar volleerde vlak voor rust prachtig de 2-0 tegen de touwen.

Sven van Beek 7,0: Onze nieuwe aanvoerder gaat voorop in de strijd en weet samen met zijn kompanen de defensie gesloten te houden. Ze geven weinig weg in de wedstrijden tot nu toe. De zachte terug kopbal afgelopen zaterdag was dan ook een zeldzame misser van onze rots achterin.

Pawel Bochniewicz 7,0: De Pool heeft zijn niveau van voor de zware blessure weer vrij snel bereikt. Met zijn rust en spel inzicht is hij een belangrijke factor in de defensie van sc Heerenveen. Hopelijk kan hij dit het hele seizoen blessurevrij laten zien.

Joost van Aken 5,5: Speelde na drie prima wedstrijden deze wedstrijd een stukje minder. Was slordig in de passing, waardoor hij veel balbverlis leed. Mocht uiteindelijk blij zijn dat hij slechts geel kreeg bij het neerhalen van de doorgebroken Yilmaz.

Mats Köhlert 7,0: De nieuwkomer van Willem II maakt een gretige indruk en lijkt onvermoeibaar. Net als Van Ewijk op rechts bestrijkt hij de gehele linkerflank en is daarmee een ontzettend nuttige en belangrijke kracht in het 5-3-2 systeem van de Friezen.

Thom Haye 7,0: Was in de eerste wedstrijden zoekende naar zijn spel van vorig seizoen. Afgelopen zaterdag kwam dit weer in de buurt. De middenvelder was telkens aanspeelbaar, jaagde af en deed in aanvallend opzicht vooral goede dingen.

Anas Tahiri 6,5: Is misschien wel de minst opvallende, maar daarmee wel heel erg nuttig aanwezig. Speelt simpel, maar wel altijd naar de juiste kleur en vooral ook vooruit. De meeste aanvallen van de Friezen starten bij hem.

Tibor Halilovic 6,5: Na twee iets mindere optredens van de middenvelder was hij afgelopen zaterdag weer aanwezig. Aanvallend met schoten uit de tweede lijn de gevaarlijkste man aan Friese zijde. Hij zal ook wel moeten, want nieuwkomer Simon Olsson klopt zeker al op de deur.

Amin Sarr 7,0: De aanvaller was wederom een ware plaag voor de spelers van Fortuna Sittard. Eenmaal aan de bal, is hij er niet vanaf te krijgen en zorgt continu voor dreiging. Opnieuw leverde hij de assist bij de openingstreffer van Van Hooijdonk.

Sydney van Hooijdonk 7,0: Opnieuw was de spits belangrijk met de openingstreffer van de Friezen. De manier van voor zijn man komen en binnen werken, was een echte spitsengoal. Waar de fans vooral de goals zouden verwachten van Sarr, loopt Van Hooijdonk 1 op 1 met vier goals in vier wedstrijden.

Simon Olsson, Rami Kaib en Alex Timossi speelden te kort voor een beoordeling. Alleen eerstgenoemde maakte wel een prima indruk en lijkt erg dicht tegen een basisplek aan te zitten.