Nieuws

Ion Nicolaescu heeft alles in zich om een smaakmaker te worden in de Eredivisie. De spits maakte afgelopen seizoen indruk in Jeruzalem en wil zich nu laten zien in het Abe Lenstra stadion. De start is in ieder geval hoopgevend. De aanvaller is al van de hatelijke nul af door meteen te scoren bij zijn debuut.

Ping. Pong. Ping. Geen Pong. Nicolaescu is aan het tafeltennissen in de kantine van het Abe Lenstra stadion. De bal van de Moldaviër gaat naast. Hij schudt met zijn hoofd en zegt iets onverstaanbaars in zijn eigen taal. Aan zijn  gezichtsuitdrukking is te zien dat het in ieder geval niets vrolijks is. Een paar minuten later ziet de wereld er een stuk anders uit. De spits heeft een lach op zijn gezicht. Hij heeft het potje gewonnen. Voor degene die het nog niet wist, Nicolaescu is een winnaar. Niet alleen in het voetbalveld.

Het competitief zijn, leerde hij in Moldavië. “Daar spelen scholen veel toernooitjes tegen elkaar. Ik deed altijd mee, bij iedere sport. Of het nou pingpong, volleybal, basketbal of voetbal  was. Altijd werden we eerste of tweede. Ik was eigenlijk overal goed in, maar voetbal vond ik het allerleukste. Ik droomde er altijd al van om profvoetballer te worden. Op de televisie zag ik alle grote teams en de beste spelers, zoals Ronaldinho en Cristiano Ronaldo. Ik wilde hetzelfde doen als zij: in de mooiste stadions spelen, in de beste competities van Europa.”

Dit artikel is volledig te lezen in FeanFan nummer 1 van dit seizoen. Nummer 2 staat er inmiddels ook weer aan te komen. Wil je nu niets missen van de leuke verhalen en artikelen in de FeanFan, wordt dan snel lid via https://www.feanfan.nl/word-lid/