Nieuws

Wat een feestelijke middag in Heerenveen had moeten worden met de opening van de Riemer van der Velde tribune en de Foppe de Haan tribune eindigde uiteindelijk in een deceptie. Ruim driekwart wedstrijd was sc Heerenveen de speelbal van FC Twente. De Friese ploeg liet zich op alle fronten aftroeven, en speelde zelfs voor Sinterklaas. Een onnodige penalty, een domme terugspeelbal en een ongelukkige eigen goal bezorgde FC Twente een verdiende ruime voorsprong. Na een gelukkige 1-3 werd het ook nog 2-3 en een spannende slotfase. De gelijkmaker viel niet meer, was wel lekker geweest alleen verdiende de ploeg het helemaal niet. Komend weekend gaat de ploeg op bezoek bij hekkensluiter PEC Zwolle, hopen dat we dan niet wederom als puntendokter gaan spelen.

Erwin Mulder, 5.5: Speelde niet zijn beste wedstrijd voor de Friezen. Zat bij de penalty in de goede hoek. Hield de ploeg daarna in de wedstrijd met een knappe redding die ook een blessure opleverde. Werd geklopt door een afstandschot wat er niet in mocht, maar gered door de VAR. Uiteindelijk nog wel geklopt en in de rust in de kleedkamer achter gebleven.

Milan van Ewijk, 5,0: Aan inzet geen gebrek bij de jonge rechtsback, maar was gisteren schuldig aan 2 van de 3 tegengoals. Kwam vlak na de 0-1 goed weg, dat Mulder prima redding bracht na zijn uitglijder. Een verkeerde terugspeelbal bezorgde de 0-2 van Twente. En een waardeloze ingooi achteruit bij een achterstand was de inleiding van de 0-3.

Sven van Beek, 6,5: Wordt ten onrechte helemaal afgezeken na zijn eigen goal. Is dit seizoen de rots in de branding van de Friezen. Voorop in de strijd, en probeerde nog iets van de waardeloze ingooi van Van Ewijk te maken. Enige verwijt wat je kan maken is dat hij de bal niet naast de goal speelde, maar wat deed Mous op de zestien meter, die had zich naast de goal moeten aanbieden.

Ibrahim Dresevic 5,0: Leidde met een domme actie de 0-1 in. Nu zocht Van Wolfswinkel het wel heel slim op, maar was niet de eerste keer met Dresevic. Vaak komt hij er mee weg, deze keer niet. Staat al weken onstabiel te spelen achterin, komt mede door de spelopvatting van opbouwen op de eigen vijfmeter lijn, vragen op problemen die we gisteren dan ook echt kregen.

Lucas Woudenberg 5,5: Is verdedigend sober, maar brengt aanvallend helemaal niks. Wordt door het systeem van Jansen ook in verlegenheid gebracht. Veel te vaak komt hij aan die kant in ondertal te staan tegen over rechterflank van de tegenpartij,

Nicolai Madsen 5,5: Begon in zijn eerste wedstrijden uitstekend, maar speelde tegen Feyenoord onzorgvuldig en kwam tegen Twente ook niet goed uit de verf. Probeert alles voetballend op te lossen, maar soms moet je de lange bal hanteren en dit vergeet hij.

Joey Veerman 6,0: Probeert overal op het veld aanspeelbaar te zijn, maar weet zijn stempel momenteel niet te drukken. Zondagmiddag ontzettend slordig in de passing, waardoor ze de bal veel te snel weer kwijt waren en geen kans gecreƫerd werd.

Tibor Halilovic 6,5: De middenvelder werkt zich een slag in het rond en dit seizoen verreweg de gevaarlijkste speler aan Friese zijde. Kreeg gisteren het doelpunt niet op zijn naam, maar was wel verantwoordelijk voor het moment waarop de Friezen nog weer enige hoop kregen.

Siem de Jong: Viel al snel geblesseerd uit, en speelde te kort voor een beoordeling. Is verdedigend het zwakke punt in de tactiek van Jansen met hem als hangende linksbuiten. Elke tegenstander krijgt vrij spel over de rechterkant.

Anthony Musaba 5,0: Wil heel graag, maar komt bijna niet in het stuk voor. Is te veel aan het forceren wat hem nu al twee gele kaarten heeft opgeleverd. Moet veel rustiger en slimmer worden in de duels.

Henk Veerman 5,5: Probeert de tegenstander wel af te jagen, maar in zijn eentje is dat onbegonnen werk. De enige echte kans die hij kreeg, schoot hij wel tegen de touwen en dat is toch wel waarom hij in de spits staat.

Arjen van der Heide 5,5: De jonge vleugelspeler kan je een gebrek aan inzet niet verwijten, alleen komt hij op dit moment helaas te kort voor Heerenveen. Een jaartje elders rijpen en wekelijks spelen is wat hij op dit moment nodig heeft.

Xavier Mous 5,5: Had zich een beter debuut voor kunnen stellen. Kreeg weinig te doen, en was daarom voor hem ook balen dat die terugspeel bal tegen de touwen eindigde. Had in de uiterste slotfase nog een prima redding in huis.

Filip Stevanovic en Benjamin Nygren brachten wel nieuwe elan in de voorhoede, waardoor de ploeg ook op het middenveld meer greep kreeg.

Rami Kaib, speelde tekort voor een beoordeling, maar was wel bij elke aanval betrokken in de slotfase.