Nieuws

Heerenveen heeft tegen Vitesse goed zaken gedaan voor de play-offs om Europees voetbal. In een matige wedstrijd knokte de ploeg van Tobiasen zich terug na een 1-0 achterstand. Dankzij twee doelpunten van Sarr gaan de drie punten mee naar het Friese haagje. Dankzij deze belangrijke overwinning heeft Heerenveen plek 8 in eigen hand. Met nog twee wedstrijden voor de boeg is er een spannend slotstuk van de competitie gegarandeerd. De eerste stap richting het toetje van het seizoen, is gezet in het Gelredome.

Heerenveen begon matig aan de wedstrijd. Thomas Buitink kon de Arnhemmers op voorsprong schieten, maar Erwin Mulder reageerde adequaat op de uithaal. Echter veel kansen werden er niet gecreëerd. De wedstrijd werd vrij vroeg op geschrikt door een rare actie van de Vitesse supporters. Dankzij een zwarte rookbom werd de wedstrijd even stilgelegd. Het bleek uiteindelijk het begin voor meer kleine opstootjes en veel gedoe in het veld.

De eerste kans voor Heerenveen kwam van de voet van Anas Tahiri. De flamboyante middenvelder dolde zijn tegenstander en haalde schitterend uit. De bal spatte uiteen op de lat. Een moment van opschudding bij de Arnhemse goal. Daarna kreeg Vitesse weer een mogelijkheid om de score te openen. Een afvallende bal kwam terecht bij Sondre Tronstad. De Noor schoot nipt langs de verkeerde kant van de paal. Net voor de rust werd de 1-0 wel snel gemaakt.

Een discutabele beslissing van scheidsrechter Martens leidde tot de 1-0. Verdediger Rasmussen breekt door de Friese defensie. Milan van Ewijk lijkt de bal te verwerken, maar volgens de arbitrage bleek dit onrechtmatig. De bal ging op elf meter en werd feilloos afgemaakt door de Sloveen Matúš Bero. De penalty was de enige goal in de eerste helft en zodoende de ruststand.

In de tweede helft werd het een totaal andere wedstrijd. Vitesse vond het leuk geweest en probeerde weinig tot niks meer. Heerenveen had de bal maar veel kansen kwamen daar niet uit voort. De ploeg van Tobiasen gaf meer druk naar voren en dat levert uiteindelijk ook resultaat op. Ook de wissels van de trainer hadden effect, waaronder vleugelflitser Musaba.

De vlugge buitenspeler werd weggestuurd aan de rechterkant van het veld. Drie verdedigers van Vitesse stappen te enthousiast door, waar vervolgens Sarr van profiteert. De Zweedse aanvaller stapt terug, ontvangt de bal en schiet hem koelbloedig langs de Duitse sluitpost van Vitesse. De wedstrijd is weer in evenwicht. Een aantal minuten daarna kwam zelfs de eindstand op het bord. Invaller Madsen met een slimme bal door het midden van de defensie. Amin Sarr reageert als enige adequaat en schiet de bal opnieuw langs Schubert. Heerenveen komt op 1-2 en de play-offs zijn weer in handbereik. Heerenveen kreeg kansen om de score nog meer uit te breiden maar liet dit echter na. De gemisten kansen hebben echter geen consequenties. Heerenveen wint met 1-2 van Vitesse.

Nog twee wedstrijden in een bijzonder voetbalseizoen. Heerenveen kan het kampioensfeest van Ajax aankomende woensdag verpesten. De zondag daarop komt onze nieuwe trainer Kees van Wonderen met zijn Go Ahead Eagles op bezoek. De laatste wedstrijd competitiewedstrijd kan nog zeer spannend worden, aangezien beide ploegen nog strijden om play-offs. Heerenveen heeft na vandaag de beste papieren. Dit dankzij een prachtige overwinning op Vitesse!