Nieuws

Afgelopen zaterdag ging een defensief gehavend sc Heerenveen in de slotfase onderuit tegen AZ. De ploeg had op basis van de geleverde strijd wel een puntje verdiend, en gezien de misser van Musaba vlak voor tijd misschien wel moeten winnen in Alkmaar. Dan had de ploeg uitstekende zaken gedaan, gezien de uitslagen van alle concurrenten om plek acht. Maar ja, als telt niet en Musaba met 0 goals en 0 assists dit seizoen zegt alles. De focus ligt nu bij de ploeg bij de wedstrijd van het jaar aankomende zondag. Thuis tegen Cambuur telt alleen de winst. Hieronder nog de beoordelingen van de wedstrijd tegen AZ.

Erwin Mulder 6,5: De doelman maakte een betrouwbare indruk. Helaas moest hij tweemaal het antwoord schuldig blijven bij de treffers van AZ. Beide doelpunten werden van dichtbij langs de doelman geschoten.

Hamdi Akujobi 5,5: De vervanger van de geblesseerde Milan van Ewijk deed zijn best, maar komt op dit moment kwaliteit te kort. Mede door corona als een kleine beloften competitie spelen dit soort jongens te weinig wedstrijden op niveau waardoor ze zich met grote stappen ontwikkelen.

Sven van Beek 6,0: Was weer de leider achterin van de Friezen. Voorop in de strijd, en dan loop je wel eens een dreun op. Hierdoor miste hij net de scherpte bij de gelijkmaker van AZ en liet zich aftroeven door Karlsson.

Nick Bakker 6,0: Speelde ook een sobere maar degelijke pot. De spits van AZ kwam weinig in het stuk voor. Aan beide tegentreffers kon de centrale verdediger weinig doen.

Syb van Ottele 6,0: De jonge verdediger maakte dit seizoen slechts een paar minuten mee, maar moest er deze wedstrijd gelijk staan. Wat gelijk opvalt is dat hij graag naar voren inschuift en vooruit wil voetballen. Hierin legt hij soms nog wel te veel risico, maar de intentie is prima en beter dan eindeloos tikkies breed of achteruit.

Lucas Woudenberg 5,5: De linksback is bezig aan zijn laatste maanden in Friesland. Dit is een speler die we aankomend seizoen ook niet gaan missen. Als de ploeg een stap voorwaarts wil maken, dan is afscheid nemen de juiste beslissing. Tegen AZ ook de zwakste speler aan Friese zijde.

Thom Haye 7,0: De middenvelder maakte weer een goede indruk. Voorop in de strijd en vaak wat goeds doen in balbezit, waardoor de ploeg in balbezit blijft en onder de druk van AZ uit kon voetballen.

Tibor Halilovic 6,5: Was de laatste maanden zoekende naar zijn vorm, maar deze wedstrijd leek eindelijk weer eens ergens op. De middenvelder was in positieve zin aanwezig en in balbezit belangrijk voor de ploeg. Deze vorm graag meenemen naar de derby tegen DKV.

Anas Tahiri 6,5: Begint ook steeds beter te voetballen, en wordt met de week fitter waardoor hij het ook langer volhoud. Nu nog beslissender worden met assists, want daar is zeker nog wat te halen voor hem.

Amin Sarr 7,0: Wordt ook met de week beter. De verdedigers van AZ hadden de handen vol aan de jonge spits. De manier waarop hij de openingstreffer maakte verraad zijn klasse. Op snelheid en met zijn sterke lichaam hield hij iedereen van zich af, en maakte koelbloedig de 0-1.

Sidney van Hooijdonk 6,0: Dit was niet de sterkste wedstrijd van de gehuurde spits, maar met zijn inzet en beleving houd hij de tegenstander wel bezig. De wil om te winnen is zo groot bij hem en die mentaliteit moet hij ook zeker houden, balen bij een wissel mag dan ook zeker.

Anthony Musaba 5,0: Met zijn snelheid verraste hij een aantal malen zijn directe tegenstander. Hij had de 1-2 moeten maken, maar de rust en het overzicht in de belangrijke fase mist de aanvaller. Zal na dit seizoen terug keren naar Monaco en zal dan bij weinig nog herinneringen opwekken of hij moet aankomende zondag de winnende gaan maken.

De Friezen Arjen van der Heide en Timo Zaal speelden te kort voor een beoordeling. Al moet gezegd worden dat helaas de paal Van der Heide zijn eerste officiƫle doelpunt en de gelijkmaker van de Friezen in de weg stond.