Nieuws

In de laatste speelronde van dit jaar krijgt sc Heerenveen de Rotterdamse voetbalclub Feyenoord op bezoek. Woensdagavond 22 december wordt er om 18:45 afgetrapt in het Abe Lenstra Stadion. Het duel zal gespeeld worden onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot.

Het duel tussen de Friezen en de Rotterdammers eindigde vorig jaar in een 3-0 overwinning voor sc Heerenveen. De drie goals van deze wedstrijd, zijn door drie verschillende spelers van de pompeblêdenformatie gemaakt. Tijdens het duel wisten Joey Veerman, Paweł Bochniewicz en Mitchell van Bergen het net te vinden.

Het huidige Friese seizoen

Na de mooie overwinning in Leeuwarden, staat de ploeg van trainer Johnny Jansen op de negende positie in de ranglijst. De Friezen zouden met een overwinning op Feyenoord, boven sc Cambuur in het klassement kunnen komen. De Rotterdammers vinden we terug op de derde plaats. Feyenoord verloor afgelopen weekend voor de derde keer dit seizoen, Ajax was met 0-2 te sterk in de Kuip.

Uitwedstrijd

Dit seizoen kwamen de beide ploegen elkaar al tegen in de Kuip. De ploeg van Arne Slot was met 3-1 te sterk voor de ploeg van Johnny Jansen. Het enige Friese doelpunt van die avond, was afkomstig van Joey Veerman. Hij zorgde met een mooi doelpunt voor de aansluiting. Bij de Rotterdammers scoorde Bryan Linssen en Guus Til, hij was zelfs twee keer trefzeker voor de thuisploeg

Geschiedenis

Van alle keren waarin sc Heerenveen en Feyenoord in het Abe Lenstra Stadion tegen elkaar gespeeld hebben, wonnen de Rotterdammers twaalf keer. Elf keer kwamen de Friezen als winnaar van het veld en zeven keer werden de punten gedeeld.

Verleden bij Feyenoord.

Bij sc Heerenveen staan vier spelers onder contract, die een verleden hebben bij de stadionclub . Sven van Beek, Lucas Woudenberg en Erwin Mulder braken alle drie door in Rotterdam. Ook Rodney Kongolo doorliep een deel van zijn jeugdopleiding op Varkenoord. Vanaf hier vertrok hij naar Manchester City en kreeg hij uiteindelijk een contract bij de Friezen.

Helaas is er door de coronamaatregelen geen publiek welkom bij dit duel. ESPN zendt het duel uit op kanaal twee. Ook zal Omrop Fryslân live aanwezig zijn bij de wedstrijd, het duel is te volgen op de radio. Wij wensen jullie ondanks de coronamaatregelen een fijne wedstijd toe.