Nieuws

Na een 1-2 overwinning op rivaal Cambuur blijft sc Heerenveen de baas in Friesland. Na een aantal competitienederlagen op rij, wist de ploeg van Kees van Wonderen zondag eindelijk weer de drie punten mee te nemen naar Heerenveen. De doelpunten werden gemaakt door Osame Sahraoui en Milan van Ewijk.

Xavier Mous 7,0; kreeg al in de eerste minuut een doelpunt om de oren, maar kon hier weinig tegen doen. De doelman kreeg verder weinig te doen, en wat hij moest doen, deed hij naar behoren. Was zeer belangrijk in de slotfase met twee goede reddingen.

Milan van Ewijk 7,0; kroonde zichzelf tot matchwinner door in de 65e minuut het winnende doelpunt te maken. Had een aantal goede voorzetten en stond verdedigend zijn mannetje. Aanvallend is het voor Van Ewijk nog wel een beetje zoeken naar de juiste ruimtes nu hij samen met Ché Nunnely aan de rechterkant staat.

Jeffrey Bruma 7,0; was belangrijk achterin met een aantal goede onderscheppingen en won de belangrijke duels. Heerste achterin. De centrale verdediger begint zijn vorm te vinden en straalt rust uit in het hart van de verdediging.

Pawel Bochniewicz 6,5; de Pool speelde een redelijk onopvallende wedstrijd, won zijn duels en straalt rust uit met Jeffrey Bruma naast zich. Bewijst iedere wedstrijd weer een betrouwbare verdediger te zijn.

Mats Köhlert 5,5; handelde bij de vroege 1-0 van Cambuur te traag, waardoor de bal te makkelijk van hem afgepakt werd. De linksachter heeft wel eens betere wedstrijden gespeeld; aanvallend was hij minder aanwezig dan normaal en ook verdedigend oogde het een beetje ongelukkig.

Simon Olsson 6,5; Olsson komt op het middenveld een stuk beter tot zijn recht dan voorin, ook tegen Cambuur liet hij dat zien met een aantal goede passes en verdedigende acties. Mag nog wel iets meer zijn stempel drukken op het spel.

Thom Haye 6,5; de middenvelder gaat altijd voorop in de strijd en geeft nooit op, dat siert hem. Leverde veel arbeid en had een aantal belangrijke ingrepen.

Al Hajj 7,0; de aanvallend ingestelde middenvelder mocht weer eens in de basis starten en speelde een goede wedstrijd. Veroverde een paar goede ballen en voegt wat toe aan het team met zijn uitstekende techniek.

Nunnely 6,5; is nog een beetje zoekende naar zijn vorm, wat logisch is na zo’n lange blessure. Wel was hij dreigend met zijn diepgang en snelheid. Ook gaf hij een goede voorzet voorafgaand aan de 1-1.

Van Hooijdonk 6,0; werkt hard, maar kreeg weinig bruikbare ballen. Van Hooijdonk is een spits die bediend moet worden, en zondag gebeurde dit niet op de juiste manier.

Sahraoui 8,0; de uitblinker aan de kant van sc Heerenveen. Is altijd dreigend met zijn dribbels en doet ook zijn verdedigende werk. Scoorde de 1-1 met een knap schot in de kruising en was belangrijk bij de 1-2.

Invallers Karlsbakk, Timossi, Van Amersfoort en Colassin speelden te kort voor een beoordeling.