Nieuws

sc Heerenveen heeft zaterdag drie punten mee naar huis genomen vanuit Rotterdam. Tegen Excelsior werd er met 0-1 gewonnen door een doelpunt van Milan van Ewijk. In een belabberde eerste helft werd in de tweede helft de zege veiliggesteld. Door de overwinning klimmen de Superfriezen weer naar plek zeven op de ranglijst. Een goede generale voor de Friese derby volgende week.

Andries Noppert 6,5: De doelman maakte weer een steady indruk, met in de tweede helft een aantal goede reddingen. Soms even zoekend naar de bal in de zestien, maar al met al weer een goede prestatie van de Fries.

Milan van Ewijk 7,5: Vormt met zijn aanvallende spel een constante dreiging voor de defensie van de tegenstander. Maakte een gretige indruk en had al eerder een kans op de 0-1, maar miste toen helaas. Even later schoot de oud Hagenees feilloos de bal in de bovenhoek.

Sven van Beek 6,5: Was weer belangrijk achterin, zet de rest van de verdediging neer en maakt zelf een aantal goede ingrepen. Een zeer stabiele factor in de eerste seizoenshelft.

Pawel Bochniewicz 7,0: De Pool is ijzersterk teruggekomen van zijn blessure. Was zeer belangrijk voor de Friezen, haalde alles weg achterin en verloor eigenlijk geen enkel kopduel. Leek nog de 0-2 binnen te koppen deze werd helaas afgekeurd wegens buitenspel. Hij viel in de 80e minuut uit met een enkelblessure, het is nog afwachten hoe erg de kwetsuur is.

Mats Kohlert 6,0: De Duitser speelde een moeizame wedstrijd op de linkervleugel, waarin hij niet veel mogelijkheden heeft gehad om zich belangrijk te maken voor de ploeg. Enkel voorzetten zijn het enige noemenswaardige, een vrij onzichtbare wedstrijd voor de oud Willem II-er.

Anas Tahiri 7,0: Dit seizoen stille kracht op het middenveld, maar zeker onmisbaar voor de ploeg van Kees van Wonderen. Was in Rotterdam weer zeer nuttig met veel intercepties op het middenveld, strooide met passes. Zorgt voor veel rust in het spel bij de Superfriezen.

Tibor Halilovic 6,0: Wil zich misschien iets te graag laten zien dat hij in de basis thuis hoort. Maakt daardoor verkeerde keuzes en veel passes gaan mis. Had nog een kans op de 0-1 maar zoals vaker het probleem bij de Kroaat is de afronding te onrustig.

Simon Olsson 6,5: De Zweed is een goede versterking geweest voor het middenveld, speelde zeer solide. Speelt de bal steeds naar de goeie kleur en met zijn versnelling in zijn acties zorgt hij ervoor dat het spel zich snel kan verplaatsen.

Rami Al Hajj 5,5: Kreeg wederom zijn kans in de basis, was dit keer niet zo bepalend als tegen FC Utrecht. Was vaak te traag in zijn keuzes maken wat resulteerde in balverlies. Wilde graag maar kwam er helaas niet uit. Volgende week beter in de derby.

Sydney van Hooijdonk 5,5: Was hele wedstrijd eigenlijk onzichtbaar. In de eerste helft kon hij Sarr één op één zetten maar in plaats daarvan schoot hij zelf de bal uit het stadion. Verder geen kans gehad en stond zijn ploeggenoten meer in de weg dan op de goede plaats te staan.

Amin Sarr 6,5: Was weer ouderwets in zijn dribbels en dreiging. Had een beetje ongeluk in zijn afronding, maar creëerde veel voor de Friezen. Werk zich een slag in het rond.

Joost van Aken, Syb van Ottele en Colassin speelden allen te kort voor een beoordeling.