Nieuws

In een lastige thuiswedstrijd tegen FC Twente, heeft sc Heerenveen de drie punten in eigen huis gehouden. Na een lastig begin vochten de Friezen zich terug in de wedstrijd en werd de wedstrijd winnend afgesloten.

Sportclub Heerenveen kwam niet al te sterk uit de kleedkamers en al na negentig seconden wist Misidjan een foute terugspeelbal van Milan van Ewijk af te straffen. Hij schoof de bal keurig in de goal. Amper een paar minuten later kwam Heerenveen weer goed weg na wederom een defensieve fout. Oud sc Heerenveen-speler Michel Vlap wist echter niet te scoren dankzij een uitstekend blok van Sven van Beek. De eerste dertig minuten had de ploeg van Kees van Wonderen het lastig. De ploeg uit Enschede bleef sterker en kreeg nog eens twee grote kansen om de score uit te breiden. Misidjan schoot in kansrijke positie naast en Van Wolfswinkel raakte de lat. Na iets minder dan een half uur was daar een loepzuivere counter van Heerenveen. Amin Sarr stuurde Van Ewijk diep en die schoot de bal keurig in de lange hoek en maakte zo de 1-1. Na dit doelpunt kwam Heerenveen beter in het spel en hadden ze ook meer te vertellen. Na 36 minuten versierde Rami Kaib een hoekschop, uit deze ingestudeerde hoekschop wist Pawel Bochniewicz binnen te koppen. Zo werd er toch wel verrassend met een 2-1 voorsprong gerust.

In de tweede helft moesten de Enschedenaren komen, alleen wist de ploeg van Ron Jans niet veel te creëren. Sterker nog de Friezen kregen kansen om op 3-1 te komen. Zo mistte Sarr een strafschop en ook de volgende grote kans was helaas niet aan hem besteed, want het was uitblinker Lars Unnerstall die ook nu weer de 3-1 wist te voorkomen. In de laatste twintig minuten zette Twente aan, maar verder dan een bal op de lat van wederom Van Wolfswinkel kwam het niet. Hiermee zet de ploeg van trainer Van Wonderen de mooie serie zonder verlies, in eigen stadion, opnieuw voort.

Voor Antoine Colassin was het een mooie middag, hij mocht zijn basisdebuut maken door een blessure van Thom Haye. Voor oranje-international Andries Noppert was deze driepunter een mooie afsluiting van een fantastische week. En wat hopen we dat de Fries zijn debuut mag maken in één van de twee oefenwedstrijden van Oranje.

Een mooie 2-1 overwinning waardoor het totale aantal punten dit seizoen op twaalf komt. Zo staat de ploeg van Kees van Wonderen op een stevige zesde plaats, met aansluiting op de top vijf. De volgende wedstrijd spelen we in en tegen Emmen op 2 oktober om 20:00 uur.