Nieuws

Zaterdag stond er een uitwedstrijd tegen Sparta op het programma; een belangrijke wedstrijd in de strijd om de play-offs. Het werd een dramatische avond voor de Friezen; sc Heerenveen verloor met 4-0 van Sparta en zakt hiermee naar de negende plaats op de ranglijst.

Xavier Mous 4,5: kon misschien weinig doen aan de tegendoelpunten, aangezien ze allemaal fantastisch ingeschoten waren, maar met vier tegendoelpunten kun je ook niet spreken van een goede wedstrijd.

Milan van Ewijk 5: liet aanvallend iets meer van zich zien dan de afgelopen weken, vooral in het begin, maar kon verder weinig betekenen en speelde verdedigend ook niet zijn beste wedstrijd.

Syb van Ottele 5,5: speelde geen gelukkige wedstrijd, maar had toch een aantal belangrijke ingrepen en goede passes. Durft als verdediger de bal naar voren te spelen.

Pawel Bochniewizc 5: normaal gesproken een stabiele factor in de verdediging van de Friezen, maar zag er bij een aantal tegendoelpunten niet goed uit gisteren.

Mats Köhlert 5: kon aanvallend weinig betekenen tegen Sparta en heeft ook verdedigend wel eens betere wedstrijden gespeeld. Er lag veel ruimte op de flanken, maar hier werd weinig gebruik van gemaakt.

Anas Tahiri 6: was vaak aanspeelbaar en de bal werd dan ook vaak bij hem ingeleverd, maar kon ook geen doorbraak vinden door de defensie van Sparta. De middenvelder moet wel wat directer in zijn spel worden, staak vaak onnodig lang te kappen en te draaien.

Thom Haye 6,5: de middenvelder is nooit te betrappen op een gebrek aan inzet en ook gisteren was dat niet het geval. Hij had nog een mooie dribbel en een aantal goede passes in huis, maar helaas leed dat ook nergens toe.

Pelle van Amersfoort 5,5: kwam weinig in het spel voor en kon dan ook weinig betekenen voor de Friezen. Het was erg druk in het centrum, waardoor hij niet tot zijn recht kwam.

Simon Olsson 5,5: kwam ook weinig in het spel voor, komt in zijn vrije rol op rechts een stuk minder tot zijn recht dan wanneer hij daadwerkelijk op het middenveld staat.

Sydney van Hooijdonk 5,5: werd niet in stelling gebracht door zijn medespelers, en dat is wel wat Van Hooijdonk nodig heeft. Het was te druk in het centrum, waardoor er te weinig ruimte voor hem was.

Osame Sahraoui 6: de buitenspeler had een aantal goede acties in huis. Speelde veel in het centrum gisteren, waardoor het eigenlijk te druk werd daar en hij weinig kon betekenen. Hij komt beter tot zijn recht vanaf de zijkant.