Nieuws

sc Heerenveen neemt het zondag 8 mei om 14:30 uur op tegen Vitesse in Arnhem. De Superfriezen zijn op jacht naar plek acht, welke recht geeft op de play-offs om Europees voetbal. Met maar één punt achterstand op FC Groningen kan een overwinning goud zijn voor de ploeg van trainer Ole Tobiasen. Na de spectaculaire 3-3 in de Friese derby gaat de ploeg nu weer op zoek naar drie punten in Arnhem.

Door het gelijke spel in de Friese derby staat Heerenveen nog maar één punt achter op Groningen. De ploeg van Danny Buijs staat op dit moment op de achtste plaats en deze geeft recht tot play-offs Europees voetbal. Tobiasen gelooft dat de achtste plaats nog altijd haalbaar is. Hiervoor is zondag natuurlijk wel een goed resultaat voor nodig.

Historie

In de eredivisie stond deze wedstrijd 29 keer eerder op het programma. Er werd zeven keer gewonnen en dertien keer gelijk gespeeld in Arnhem. De overige negen keer werd er verloren van Vitesse. De laatste wedstrijd die in Arnhem werd gespeeld was in het seizoen 2020/21, toen wisten de Friezen een 1-0 ruststand om te buigen in een 1-1 gelijkspel. Doelpuntenmaker was toen Sherel Floranus. Van de huidige basis waren alleen Erwin Mulder en Lucas Woudenberg er destijds bij. De laatste overwinning op vreemde bodem tegen Vitesse was in het seizoen 2009/10 toen er met 0-1 werd gewonnen. De grootste overwinning op Arnhems grondgebied werd geboekt in de seizoenen 2004/05 en 2006/07. De pompebledenformatie wist beide keren met 1-3 te winnen.

Schorsingen en blessures

Sc Heerenveen zal het zondag in ieder geval zonder Joost van Aken moeten doen. De verdediger heeft een kleine terugslag gehad en is er daardoor niet bij. Voor Nick Bakker is het nog afwachten of hij kan spelen tegen de Arnhemmers. Hij verliet tegen Cambuur het veld met een blessure. Tobiasen gaf in de persconferentie aan dat de blessure van Bakker minder erg lijkt dan gedacht, maar dat ze het van dag tot dag bekijken. De rest van de selectie is fit en dat zal ook moeten met drie wedstrijden in zeven dagen. Bij Vitesse missen Nikolai Baden Frederiksen, Yann Ghobo, Maximilian Wittek en Jeroen Houwen door blessures de wedstrijd met de Friezen. Richedly Bazoer zal de wedstrijd ook vanaf de tribune moeten bekijken, hij is deze wedstrijd geschorst.

 

Aftrap zondag 8 mei om 14:30 uur in het Gelredome. Scheidsrechter is Richard Martens en hij word geassisteerd door Freek Vandeursen en Franca Overtoom. Vierde official zondag is Michael Eijgelsheim. VAR is Robin Hensgens en assistent daarvan is Ralf van Vlokhoven. Laten we met zijn allen voor de drie punten gaan en zo een stap te zetten richting misschien wel weer eens Europees voetbal in Heerenveen.