Nieuws

In een volgepakt Abe Lenstra Stadion verloor sc Heerenveen zaterdagavond van koploper Ajax. Vooraf werd vooral gehoopt dat de ploeg niet naar de slachtbank zou gaan, maar de mannen van Jansen schotelden het publiek een mooie wedstrijd voor en ging strijdend ten onder. Dit werd gewaardeerd door het publiek getuige het Friese volkslied in blessuretijd en het grote applaus na afloop. Ondanks het resultaat deed de ploeg aan klantenbinding. Wat was er gebeurd als die gelijkmaker wel was gevallen, we zullen het nooit weten, maar in die fase was het zeker verdiend geweest. Hopelijk nemen de Friezen het goede gevoel mee naar Utrecht aankomende zaterdag.

Xavier Mous 6,0: Maakte een prima indruk deze avond, maar kon niet voorkomen dat de bal toch twee keer achter hem in het net belandde. Laat zien een prima stand in te zijn voor Mulder.

Milan van Ewijk 6,0: Speelde een redelijke wedstrijd, maar kon niet voorkomen dat Tadic tweemaal compleet vrij de voorzet kon geven waaruit werd gescoord. Aan inzet en strijd nooit geen opmerkingen richting onze back.

Sven van Beek 7,0: Speelde wederom sterk en gaf niet heel veel weg. Er werd gezegd dat de 0-1 niet mag gebeuren, alleen profiteerde Haller wel heel erg veel van zijn positie. Kwam terug lopen uit buitenspel en stond daarom vogeltje vrij bij de aanval die volgde. Zijn kopbal op de kruising had zeker een doelpunt verdiend.

Nick Bakker 7,0: De debutant kon terug kijken op een goed eerste optreden. Verdedigend prima en brengt rust in het elftal. Neemt niet de onnodige risico die Dresevic wel met zich mee brengt. Laat Bakker de komende weken maar staan.

Rami Kaib 6,0: Zat ook goed in de wedstrijd zaterdag, combineerde er aanvallend lekker op los en stond verdedigend zijn mannetje. Lijkt eindelijk weer fit na zijn moeizame start dit seizoen.

Nicolai Madsen 6,5: Na een paar mindere wedstrijden was Madsen deze avond weer zeer nuttig. Onder druk van Ajax bleef hij rustig en vond dan vaak de goede voetballende oplossingen vooruit. Door goed opstellen had hij wel grip op de vele positiewisselingen in het elftal van Ajax in balbezit.

Joey Veerman 6,0: Liet bij vlagen weer prima voetbal zien, maar in de omschakeling bleef hij een paar keer hangen in teleurstelling waardoor de ploeg gelijk in de verdrukking kwam te staan. Als hij dat er nog uit haalt dan is hij gewoon klaar voor die stap hogerop.

Tibor Halilovic 6,0: De aanvoerder deze avond door het ontbreken van Mulder had een moeilijke avond. Aanvallend kon hij te weinig brengen en moest hierdoor vooral heel veel verdedigen.

Anthony Musaba 7,0: Liet vooral in de tweede helft zijn klasse zien. Met frivole bewegingen dreef hij de defensie van Ajax tot wanhoop. Helaas was hij in de afronding te wild, waardoor de ballen vaak recht op de keeper afgingen dan geplaatst in een hoek. Had zeker een doelpunt verdiend deze avond.

Henk Veerman 5,0: Speelde bijna geen rol van betekenis deze avond. Werd vooral in de eerste helft door de lucht aangespeeld en had dan geen steun om zich heen. En dan loop je er verloren bij tegen Ajax, dat bij vlagen het balletje zo snel rond lieten gaan.

Arjen van der Heide 5,5: De Fries is wel gedreven, maar kan zijn stempel niet drukken. Moet alle zeilen bij zetten om aan te haken en loopt zich zelf dat vaak voorbij. Na een uur is de tank dan volledig vrij. Zal op inzet nooit afgerekend worden, maar moet nog wel een paar stappen zetten.

Benjamin Nygren 5,5: Kon als vervanger van Van der Heide ook geen potten breken. De krachten bij de rest vlogen weg na driekwart wedstrijd. Nygren ontbeert de snelheid van een vleugelspeler en komt achter de spitsen het best tot zijn recht.

Siem de Jong en Rodney Kongolo speelden te kort voor een beoordeling.