Nieuws

sc Heerenveen heeft zaterdagmiddag met minimaal verschil gewonnen van Fortuna Sittard. In het eigen Abe Lenstra Stadion werd het 1-0 voor de ploeg van trainer Johnny Jansen. Bij de Friezen maakte Anthony Musaba in de loop van de tweede helft zijn debuut.

Heerenveen trad aan met dezelfde basiself als afgelopen week tegen Groningen. Aan de kant van Fortuna stond oud-Heerenveenspeler Ben Rienstra aan de aftrap. De Friezen begonnen voortvarend aan de wedstrijd. Na een kleine vijf minuten speeltijd legde Joey Veerman de bal vanuit een hoekschop panklaar op het hoofd van Henk Veerman. De spits kopte de bal in het net en zette Heerenveen daarmee op een vroege voorsprong.

In de tweede helft creëerden de Friezen nog enkele goede mogelijkheden om de score te verdubbelen. Tibor Halilovic had de tweede goal eigenlijk al op zijn schoen, maar Fortuna-doelman Yanick van Osch wist de bal op miraculeuze wijze voor de lijn weg te tikken. Invaller Rami Al Hajj kreeg ook nog een goede mogelijkheid op de tweede goal, maar hij kreeg de bal te ver onder zich waardoor zijn schot kracht miste. Fortuna probeerde in de laatste minuten nog een gelijkmaker te forceren, maar de ploeg van trainer Sjors Ultee kwam wist geen grote kansen meer te creëren. Heerenveen stijgt door de overwinning van vandaag naar de derde plaats in de Eredivisie, al komen er dit weekend nog wel enkele concurrenten in actie.