Nieuws

Na een zinderende overwinning op Vitesse vorige week mag ons elftal komend weekend weer in eigen huis aan de bak. Dit maal staat de pot tegen Fortuna op het programma. De aftrap is zaterdagavond om 21 uur in het Abe Lenstra Stadion. Er zijn zo’n 17.000 kaarten voor dit duel verkocht. Met passie, strijd en beleving achter ons elftal?

Waar sc Heerenveen vorig jaar thuis nog met 1-0 van de huidige nummer 17 in de ranglijst wist te winnen. Kon Fortuna Sittard in eigen stadion echter ook met de overwinning naar huis. Ze behaalden een 2-0 zege.

Van de twaalf duels tussen de Friezen en de Limburgers won Heerenveen zeven thuiswedstrijden. Hiervan wist Fortuna Sittard slechts twee keer te winnen. Momenteel bevindt sc Heerenveen zich op de zevende positie in de ranglijst, waar onze tegenstander van zaterdag het slechts met een zeventiende plek moet doen.

Dennis Higler zal komende zaterdag de leiding nemen in het duel. Hij zal langs de lijn assistentie krijgen van Erwin Zeinstra en Martijn Beijer. Robin Ganser is vierde official en Erwin Blank en Rob van de Ven zullen de rol van de VAR vervullen.

Momenteel verkeren de Limburgers in een onzekere positie, omdat afgelopen maandag hun trainer Sjors Ultee na drie wedstrijden ontslagen werd. Fortuna is dan ook in dit eredivisieseizoen nog puntloos. Weet Fortuna komende zaterdag hun eerst punt binnen te sprokkelen of profiteert onze club van deze onzekere positie van de zuiderlingen?