Nieuws

De Zweedse middenvelder Simon Olsson is de volgende versterking voor sc Heerenveen. De 24-jarige Zweed tekent een 4-jarig contract en geeft daarmee onze trainer Kees van Wonderen een extra optie op het middenveld. De speler was al volop in competitie met zijn club IF Elfsborg en kan dus vrijdag gelijk aansluiten bij de wedstrijdselectie. De centrale middenvelder gaat met rugnummer 19 spelen bij de Friezen.

Simon Olsson begon met voetballen bij IK Östria Labohov. Via die club kwam hij in de jeugdopleiding van IF Elfsborg terecht. In het O19 team kende hij in het seizoen 2015/16 een goed UEFA Youth League toernooi. Uiteindelijk werden ze door Real Madrid O19 gestuit. Olsson speelde alle wedstrijden en maakte tegen het einde van dat seizoen zelfs zijn debuut voor het eerste van Elfsborg tegen Falkenburg FF en kwam tot vier wedstrijden. De jaren daarna werd de Zweed onbetwist basis speler en kwam uiteindelijk tot 148 officiële optredens waarin hij dertien keer tot scoren kwam en zestien assists verzorgde.

Bij sc Heerenveen komt hij zijn oud teamgenoot en jeugdvriend Rami Kaib tegen. Met Olsson staat het aantal Zweden onder contract bij de Friezen nu op zes. Eerder kwamen deze zomer Alex Timossi en Hussein Ali naar sc Heerenveen gehaald. Daarnaast kwam afgelopen winter Amin Sarr naar Friesland en stonden Rami Kaib en Rami Al Hajj al onder contract.  Technisch manager Ferry de Haan is blij met het aantrekken van Olsson. De middenvelder werd in Zweden door de supporters omarmt door zijn speelstijl en mentaliteit. De Haan is dan ook blij dat de creatieve dynamische speler zijn kunsten nu mag vertonen in het Abe Lenstra Stadion.