Nieuws

Een pover en slap sc Heerenveen heeft dinsdagavond een uitstekende kans op de kwartfinale van de beker aan zich voorbij zien gaan. Grotendeels door eigen toedoen en een uitstekend compact Go Ahead Eagles zorgde voor een gefrustreerde avond voor alles wat sc Heerenveen lief is.

Ondanks enkele goede kansen in het begin van de wedstrijd, zat er geen echte strijd in het elftal van trainer Johnny Jansen. De wil om de kwartfinale koste wat het kost te behalen, was dinsdagavond vaker niet dan wel te zien op het veld. Toch wisten de Friezen in het begin van de wedstrijd nog enkele grote kansen te cre├źren, maar tot grote pech van de pompenbl├¬denformatie, was het een oud-speler van sc Heerenveen die een zeer goede vorm liet zien. Andries Noppert toonde zich daarmee een grote sta-in-de-weg voor sc Heerenveen.

Go Ahead kon er nog geen echte kansen tegenoverstellen en eigenlijk bij de eerste de beste doelpoging richting het doel van Xavier Mous was het raak voor de gasten. Cordoba mocht geheel vrijstaand tussen beide centrale verdedigers de bal richting het doel koppen. De bal leek houdbaar, maar de doelman moest zich gewonnen geven op dit lepe balletje.

Je zou denken dat er op dat moment de knop om zou gaan bij de ploeg van Jansen, maar niets was minder waar. Het elftal legde een zeer slappe matige pot op de mat en kwam er slechts sporadisch nog uit. En in de buurt van het zestienmetergebied was het helemaal treurig, waardoor echte kansen voor de Friezen uitbleven. Go Ahead daarentegen presenteerde steeds meer speldenprikjes richting de Friese defensie. De ploegen zochten dan ook de kleedkamers op met een 0-1 stand.

In de tweede helft tapte sc Heerenveen lange tijd uit hetzelfde vaatje. Het bier uit dat vaatje was echter al lang doodgeslagen en nieuw elan leek nodig te zijn. Ook de wissels konden niet het gewenste resultaat op het scorebord produceren. Uiteindelijk volgde er nog een korte opportunistische opleving. Hierbij leek de ploeg maar niet te beseffen dat de ballen de zestien in moesten worden gepompt. De ploeg stond immers achter en Sven van Beek was inmiddels naast Henk Veerman geposteerd. Het kwam er allemaal niet van en na 94 minuten besloot de scheidsrechter de ploeg uit zijn lijden te verlossen.

Voor de Friezen een gemiste kans op het behalen van de kwartfinale. Alle focus kan dan nu op de competitie en dan zal ook moeten. Het spel van de laatste weken of maanden zal een paar stapjes beter moeten, wil de ploeg nog een goede tweede seizoenshelft aan de fans tonen. Voor technisch directeur zouden ook alle alarmbellen af moeten zijn gegaan dinsdagavond. De ploeg miste tegen Go Ahead creativiteit, mentaliteit en scorend vermogen.