Nieuws

UPDATE: Inmiddels zijn de stembussen gesloten. De bekendmaking van de speler van het jaar zal plaatsvinden na de laatste thuiswedstrijd tegen Go Ahead.

De stembussen zijn weer geopend. Er kan weer gestemd worden op de speler van het jaar. Wie volgt Milan van Ewijk op en mag de beker na de laatste thuiswedstrijd in ontvangst nemen. Stemmen kan hier. Stemmen kan alleen op spelers die op dit moment in de selectie van sc Heerenveen zitten. Spelers die in de winterstop zijn vertrokken, zijn hierdoor uitgesloten van deelname.

Al sinds seizoen 1981/1982 wordt de titel speler van het jaar uitgereikt. Dat jaar was Bert Gotink de speler die de eer had om de beker als eerste vast te mogen houden. Vele illustere spelers volgden hem later op. Denk bijvoorbeeld aan een Petter Hansson die de beker maar liefst vier keer achtereenvolgend in ontvangst mocht nemen. Maar ook namen als Maarten de Jong, Hakim Ziyech, Gerald Sibon, Afonso Alves, Denzel Dumfries, Bas Dost, Michel Vlap, Joey Veerman, Marcus Allback en Danijel Pranjic prijken op de beker. Vorig jaar is daar Milan van Ewijk bij gekomen en de verdediger dingt ook dit jaar weer mee voor die felbegeerde titel.