Nieuws

Waar de ene spits de deur naar het Abe Lenstra open heeft gezet, trekt de ander deze achter zich dicht. Dinsdag kwam het nieuws naar buiten dat Sydney van Hooijdonk op huurbasis sc Heerenveen komt versterken tot het einde van het seizoen. Daar tegenover staat het vertrek van de laatste der Veermannen bij de pompenblêdenformatie.

Het was een opdracht die al gelange tijd speelde bij de Friezen. Een extra spits om de concurrentie met enige spits Henk Veerman aan te gaan. En daar hebben de Friese fans lang op moeten wachten tot dit ook daadwerkelijk gerealiseerd was, maar dinsdagmiddag kwam er dan uiteindelijk witte rook. De zoon van oud-spits Pierre van Hooijdonk komt voor een half jaar op huurbasis van Bologna.

De inkt was echter nog niet droog of het nieuws kwam via de Telegraaf naar buiten dat Veerman zelf niet in het Fryske Haagje zou blijven. De aanvaller sloot een contract voor twee en een half jaar af bij de ploeg uit de domstad. Voor technisch manager Ferry de Haan zit er niets anders op, dat het zoeken naar nog een spits.