Nieuws

Afgelopen weekend wist sc Heerenveen dan eindelijk te winnen. De drie punten die werden behaald tegen Heracles waren broodnodig.

Erwin Mulder 6,5: De doelman begon slordig aan de wedstrijd en leverde veel ballen direct in. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam de sluitpost ook beter in de wedstrijd. De eerste echte actie bij het doel van Mulder was een Fakkel vanuit Noord die in het doel werd gegooid. Ondanks dat de doelman slechts enkele keren op hoefde te treden, hield hij zijn doel voor de derde maal op rij schoon. Was daarnaast met zijn verre doeltrap de aanleiding voor de 1-0.

Milan van Ewijk 6,5: De rechtsback was zoals altijd hardwerkend en gevaarlijk aan zijn rechterkant. Goed doorzetten en een dito goede voorzet leverde een van de grootste kansen van de eerste helft op. Deze was echter nog niet besteedt aan Amin Sarr.

Sven van Beek 7: De verdediger is een rustpunt in de Friese defensie. Zorgt ook voor steeds meer gevaar bij dode spelmomenten voor de pompenblêdenformatie. Was vroeg in de wedstrijd daardoor dicht bij een doelpunt, maar zijn kopballetje vloog naast het doel. Was ook belangrijk als storende factor bij de 2-0 voor de Friezen. Gelukkig voor al wat Heerenveen lief is, raakte Van Beek deze bal niet, waardoor zijn collega Bakker kon scoren.

Nick Bakker 7: Sinds Bakker weer terug is in de verdediging, zitten de Friese fans toch een stuk geruster op de bank. De verdediger heeft zich dit seizoen ontpopt tot zekerheidje. Is daarnaast net als Van Beek gevaarlijk bij dode spelmomenten en voor Bakker leverde dat dit keer zijn tweede doelpunt van het seizoen en daarbij de belangrijke 2-0 op.

Joost van Aken 7: De verdediger haalt zijn vertrouwde niveau week in week uit en staat terecht in de basis. Is erg belangrijk voor de stabiliteit van de verdediging en maakt menige tegenaanval onschadelijk. Juichte iets te enthousiast bij de 1-0 van sc Heerenveen en moest daardoor met een lichte blessure het veld verlaten. Deze vergeven we Van Aken, omdat ook wij begrijpen dat het voor de spelers een lange zware weg was, tot die eerste overwinning.

Rami Kaib 6: Veel sc Heerenveen fans zullen zich met name de eerste helft af hebben gevraagd, waar toch de Kaib van zijn eerste half jaar bij onze club is gebleven. De linksback grossiert vaak in (knullig) balverlies en zijn rushes zijn of afwezig, of ineffectief met matige voorzetten. Gelukkig voor de ploeg, herpakte de verdediger zich op tijd en naarmate de wedstrijd vorderde zagen we ook bij Kaib weer iets terug van die rushes en gevaarlijke voorzetten.

Anas Tahiri 6: De middenvelder mocht weer eens in de basis starten. En had samen met zijn kompanen Haye en Halilovic het middenveld in handen. De middenvelder mag zich nog iets meer laten zien, door ook beslissend te worden, maar al met al een degelijke pot van Tahiri.

Thom Haye 6,5: De middenvelder werkt altijd keihard, dat gaat soms nog wel eens ten koste van zijn effectiviteit voorin. Maar alleen met zijn werklust heeft hij al een streepje extra voor in de ogen van vele fans. Het is namelijk iets wat de fans tijden hebben gemist bij de pompenblêdenformatie. Was uiteindelijk beslissend met een scherpe vrije trap waaruit Bakker de bevrijdende 2-0 kon scoren.

Tibor Halilovic 5,5: Sinds de Kroaat is teruggekeerd, is hij nog niet echt weer de oude op het veld. Weet het spel nog niet naar zich toe te trekken zoals hij dat in het verleden wel heeft laten zien. Grossiert daarnaast in redelijk wat onnodig balverlies en werd deze avond dan ook terecht gewisseld. De Friese fans hopen snel weer wat glimpen van de oude Halilovic op te mogen vangen aangezien hij met zijn spel het elftal bij de hand zou kunnen nemen.

Sydney van Hooijdonk 7: De jonge spits werkt zich al weken een slag in de rondte in de aanval van de Friezen. Voor de aanvaller zou een velddoelpunt dan ook verdiend zijn. Een been van een verdediger van Heracles voorkwam het tweede doelpunt in Friese dienst van Van Hooijdonk. Toch was de spits zeer belangrijk bij de 1-0. Met werken en sleuren wist de aanvaller aan de bal te komen na een verre uittrap van doelman Mulder. Met een slim passje zette hij daarna zijn collega Sarr aan het werk die vervolgens zijn eerste doelpunt voor de Friezen wist te noteren.

Amin Sarr 8: Werd terecht verkozen tot Koning van de wedstrijd. De spits wist zijn eerste doelpunt voor de Friezen te maken na goed voorbereidend werk van zijn collega kompaan Van Hooijdonk. De Zweedse aanvaller bleef koel en schoot de bal onhoudbaar in de verre hoek. Daarnaast hield Sarr regelmatig de verdedigers van Heracles bezig met zijn acties en snelheid. Had ook bijna zijn tweede kunnen maken, maar zijn schot in de korte hoek was daarvoor iets te slap.

Ibrahim Dresevic 6: Moest de geblesseerde Joost van Aken ontvangen. Wat geen makkelijke opgave is, aangezien de Nederlander door de Friese fans in de armen is gesloten. In een vijfmans verdediging kunnen de, soms vreemde, acties van de Kosovaar makkelijker worden opgelost, waardoor er iets minder gevaarlijke momenten voor de eigen goal worden gecreëerd. Speelde een degelijke pot en was uiteindelijk wel onderdeel van de verdediging die wederom de nul wist te houden. Toch lijkt Dresevic in de pikorde achter Van Beek, Bakker en Van Aken te staan.

Anthony Musaba, Arjen van der Heide en Nicolas Madsen speelden te kort voor een beoordeling.