Nieuws

Zondag staat de wedstrijd Sparta- sc Heerenveen op het programma. De Friezen gaan met zelfvertrouwen naar Rotterdam aangezien er twee weken terug met 2-0 werd gewonnen van Heracles Almelo. De Rotterdammers speelden voor de interlandbreak 0-0 in Nijmegen. Wel werd de laatste thuiswedstrijd met 1-0 gewonnen van Go Ahead Eagles.

De ploeg van interim-trainer Ole Tobiasen boekte twee weken terug een 2-0 overwinning thuis tegen Heracles. Dankzij veel passie en strijd van de pompeblêdenformatie, kwamen de zwart-witten er niet aan te pas in Friesland. Winteraanwinst Amin Sarr maakte zijn eerste doelpunt in Friese dienst.

Vorig seizoen.

Afgelopen seizoen wonnen de Superfriezen met maar liefst 1-4 in Rotterdam. Al bij rust was het duel beslist. In de zevende minuut maakte Benjamin Nygren de 0-1. Jan Paul van Hecke was goed voor de 0-2 en nog voor rust maakte Henk Veerman de derde Friese treffer. Na rust maakte Veerman nog de 0-4 en deed Lennart Thy in de 93e minuut nog wat terug via een strafschop. Wat opvalt is dat alle spelers die destijds voor Heerenveen scoorden, nu niet meer actief zijn in het Abe Lenstra Stadion.

Heden.

Sparta vinden we terug op een zeventiende positie. De Rotterdammers hebben 21 punten verzameld tot nu toe, maar moeten nog de laatste zeven minuten voetballen in Arnhem, waar ze een 0-1 voorsprong verdedigen.

De Superfriezen staan op een elfde positie met dertig punten uit 26 duels. Het slot van de competitie is voor de Friese formatie zwaar. Zo staan er uitwedstijden tegen AZ, Vitesse en Ajax op het programma en thuis worden er nog twee derby’s uitgevochten. De laatste speelronde komt Go Ahead Eagles nog op bezoek. Al met al is het zeer belangrijk dat zondag de drie punten mee gaan naar Friesland.

Er word zondag 14:30 afgetrapt op het kasteel en de wedstijd staat onder leiding van Allard Lindhout.