Nieuws

De transferperiode loopt op zijn einde, tovert Ferry de Haan nog nieuwe namen uit de hoge hoed? Patrik Wålemark, Ion Nicolaescu, Denzel Hall, Luuk Brouwers, Charlie Webster en Mickey van der Hart werden al aan de selectie toegevoegd. Gaan er nog spelers vertrekken naast Alex Timossi en Milan van Ewijk? Je leest het allemaal in dit overzicht!

31-08 Alex Timossi verlaat sc Heerenveen. De Zweedse vleugelaanvaller trekt de deuren van het Abe Lenstra Stadion achter zich dicht.

Timossi gaat voetballen in zijn thuisland, hij heeft een contract getekend bij Brommapojkarna. Hiermee eindigt het doelpuntloze avontuur van Timossi na 16 officiële wedstrijden.

Ferry de Haan blikt terug op de periode van Alex Timossi in Friese dienst, “De samenwerking is helaas anders verlopen, Alex beschikt over voldoende talent. Helaas is het er in Heerenveen niet uitgekomen.”

De Haan voegt toe dat iedereen binnen sc Heerenveen Timossi veel succes wenst in Zweden.

31-08 Patrik Wålemark komt op huurbasis over van Feyenoord, de rechtervleugelaanvaller zorgt voor een kwaliteitsimpuls in de selectie van sc Heerenveen.

Met de komst van Wålemark zijn er ook aanvallend meerdere keuzes te maken door trainer Kees van Wonderen. Wålemark komt uit Zweden en kent onder andere Hussein Ali al binnen de selectie, Ali en Wålemark speelden samen in jeugdteams van Zweden.

Ferry de Haan is blij en verheugd met de komst van Patrik Wålemark, “Met de komst van Patrik halen wij een snelle, doelgerichte speler in huis. Wålemark zorgt voor dreiging en heeft een individuele actie.”

24-08 Mickey van der Hart versterkt sc Heerenveen, de doelman komt transfervrij over van het gedegradeerde FC Emmen. Van der Hart doorliep de gehele jeugdopleiding van Ajax en debuteerde met Jong Ajax in het profvoetbal, uiteindelijk werd hij verhuurd aan Go Ahead Eagles. Vervolgens heeft hij vier seizoenen lang het doel verdedigd bij PEC Zwolle, om uiteindelijk via een Pools avontuur van drie jaar terug te keren op de Nederlandse velden bij FC Emmen. Naar verwachting wordt Van der Hart tweede keus achter Andries Noppert.

De 29-jarige Nederlandse doelman heeft al bijna 250 duels profvoetbal achter zijn, hierdoor heeft trainer Kees van Wonderen direct een ervaren keeper achter de hand. Mickey heeft een tweejarig contract getekend en zal zodra hij binnen de lijnen staat de reddingen maken met rugnummer 13.

Ferry de Haan is verheugd met de komst van Van der Hart, “Mickey heeft veel ervaring en past met zijn karakter goed bij de selectie die wij op dit moment hebben.”

21-08 Luuk Brouwers komt op huurbasis over van FC Utrecht, in het contract is een verplichte koopoptie opgenomen. Waardoor de multifunctionele middenvelder tot medio 2027 onder contract staat in Friesland.

Brouwers komt bij sc Heerenveen verschillende bekenden tegen, hij voetbalde eerder bij Go Ahead Eagles waar Kees van Wonderen zijn trainer was. Ook deelde hij daar de kleedkamer met doelman Andries Noppert. In Deventer was hij een gewaardeerde speler, die doelpunten maakte en ook nog eens verdedigend zijn mannetje stond.

Ferry de Haan is erg blij en verheugd dat Luuk nu onderdeel is van sc Heerenveen, “Luuk stond al lange tijd op onze radar, op het moment dat bekend werd dat hij in een uitzichtloze situatie kwam bij FC Utrecht hebben wij direct contact opgenomen.” vertelde De Haan. “Luuk is een veelzijdige middenvelder, die een goede versterking is voor onze selectie.”

07-08 Ion Nicolaescu versterkt sc Heerenveen. De 24-jarige Moldavische doelpuntenmaker komt over van het Israëlische Beitar Jerusalem, Nicolaescu gaat spelen met rugnummer 18 en was in het voorgaande seizoen goed voor 15 doelpunten in de competitie van Israël. Door deze transfer is het gat in de selectie opgevuld nadat Sydney van Hooijdonk vertrok na anderhalf jaar gespeeld te hebben in het pompeblêden-shirt.

Volgens Ferry de Haan was er veel interesse in de Moldaviër, “Ion heeft doelbewust gekozen voor een transfer naar de Nederlandse Eredivisie en wij zijn trots dat deze technisch vaardige spits onze selectie komt versterken.” Ook Nicolaescu kijkt er naar uit om voor sc Heerenveen te gaan spelen. “Ik ben dankbaar dat ik mijn carrière mag voortzetten bij sc Heerenveen, veel spitsen hebben zich hier goed ontwikkeld en ik ben van plan hetzelfde te gaan doen.”

31-07 Denzel Hall komt de gelederen van sc Heerenveen versterken. De rechtsback komt over van Feyenoord en heeft een contract getekend voor vier seizoenen.

Door het vertrek van Milan van Ewijk was er noodzaak voor een nieuwe rechtsback. Met Hall is deze gevonden en algemeen directeur Ferry de Haan was dan ook blij met de komst van de verdediger. “Na het vertrek van Milan (Van Ewijk red.) hebben we snel kunnen doorschakelen. Denzel is een rechter vleugelverdediger maar kan ook op andere posities in de verdediging uit de voeten. Het is een speler met veel snelheid en drive. Bovendien wil hij graag in zichzelf investeren om hier een betere voetballer te worden. We denken dat hij zich hier de komende seizoenen uitstekend verder kan ontwikkelen.”

27-07 Milan van Ewijk vertrekt bij sc Heerenveen. De rechtsback maakt de overstap naar Engeland naar Coventry City.

De snelle verdediger werd in Friesland al snel een publiekslieveling en wist in 2022 dan ook de titel Speler van het jaar binnen te slepen en is daar nog steeds erg blij mee. “Ik ben er nog steeds trots op. Het is echt een hoogtepunt in mijn carrière. Sven was dat seizoen heel constant. Hij is ook heel belangrijk voor mij geweest. Hij is een van de spelers die mij bleef pushen om beter te worden, om altijd alles te geven. Dat ik won, was een teken dat ik gewaardeerd werd.”

Algemeen directeur Ferry de Haan is trots op de overstap van de verdediger. “Milan is een belangrijke speler voor ons geweest. Zijn karakter in combinatie met zijn kwaliteit zorgde vanaf dag één voor een goede klik tussen hem en onze supporters. De afgelopen twee jaar heeft hij zich uitstekend ontwikkeld. We zijn dan ook trots dat er wederom een talentvolle speler via sc Heerenveen een mooie vervolgstap gaat maken. We willen Milan bedanken voor zijn geweldige inzet en wensen hem uiteraard het allerbeste toe in het verdere vervolg van zijn carrière.”

Van Ewijk zelf is dankbaar voor zijn tijd bij de Superfriezen. “In het begin moest ik heel erg wennen aan de rust hier. Ik wilde na elke training het liefst naar huis, naar vrienden en familie in de Randstad. De laatste tijd had ik dat niet meer. Ik kon me hier volledig focussen op het voetbal, ben hier echt een betere speler geworden.” De vleugelverdediger genoot niet alleen veel vertrouwen van het publiek maar ook van de technische staf. “Ze gaven mij het vertrouwen, maar bleven me ook uitdagen. Ze wilden helpen in mijn ontwikkeling. Mijn drijfveer is iedere wedstrijd hetzelfde geweest: ik wilde ze bedanken voor de moeite. Daarom gaf ik altijd alles.”

18-07 Espen van Ee maakt transfervrij de overstap van Vitesse naar de onder 21 van sc Heerenveen. De middenvelder heeft in Friesland een contract voor twee seizoenen getekend. Hoofd Akademy Marcel van Buuren is blij met de komst van de middenvelder. “Hij is een complete middenvelder die hard werkt en ook goed met de bal overweg kan. We hebben er alle vertrouwen in dat hij zich hier de komende jaren verder kan ontwikkelen.” Van Ee zelf ziet zijn tijd bij sc Heerenveen helemaal zitten. “Ik heb gekozen voor Heerenveen omdat de gesprekken me goed bevielen. De persoonlijke benadering beviel me erg goed.”

18-07 Melle Joop Witteveen heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw contract wat de twintigjarige buitenspeler tot 2024 aan de club verbindt met de optie voor nog een jaar. “Melle kwam op zijn zevende bij de voetbalschool en is daarna doorgegroeid in onze opleiding. Dat hij talent heeft, heeft hij deze voorbereiding ook al laten zien bij het eerste elftal. Het is mooi dat zijn prestaties beloond worden met een nieuw contract. We hopen dat hij zich dit seizoen verder door kan ontwikkelen”, aldus Hoofd Akademy Marcel van Buuren. Witteveen zelf is ook erg blij met zijn nieuwe contract. “Ik ben super trots dat ik in de voorbereiding heb meegedaan met het eerste elftal. Ik hoop dat het tot een echt debuut gaat leiden.”

18-07 Roan van der Plaat heeft zijn eerste profcontract bij sc Heerenveen te pakken. De vleugelverdediger ligt tot de zomer van 2024 vast, met de optie voor nog een seizoen. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen mag Van der Plaat zich laten zien aan de technische staf. Hoofd Akademy Marcel van Buren is blij dat de vleugelverdediger de stap naar het eerste elftal kan gaan maken. “Roan is een vleugelverdediger die defensief zijn mannetje staat, maar ook aanvallend initiatief durft te nemen. Dat heeft hij deze voorbereiding wel laten zien met drie doelpunten. Het is voor hem een mooie beloning dat hij nu zijn handtekening heeft gezet onder een contract.” Van der Plaat zelf heeft de focus gelegd op een plekje in het elftal van trainer Kees van Wonderen: “Vorig jaar zat ik al een paar keer op de bank bij het eerste. Mijn doel is om nu minuten te maken in het Abe Lenstra stadion.”

17-07 Sander Holseter-Karlsen komt transfervrij over van Strømsgodset IF en zal de onder 21 gaan versterken. Hoofd Akademy Marcel van Buren is blij met de overstap van de achttienjarige Noor. “Sander staat in Noorwegen bekend als een talentvolle verdediger met een goede mentaliteit, die door zijn lengte vooral in de lucht van waarde kan zijn. Hij krijgt bij ons de kans om zich verder te ontwikkelen.”

30-06 Charlie Webster wordt gehuurd van het Engelse Chelsea. De middenvelder komt voor één seizoen over van de Engelse grootmacht. In Friesland krijgt de negentienjarige speler rugnummer veertien toebedeeld. Algemeen directeur Ferry de Haan is in zijn nopjes met de komst van het talent. “Charlie is via onze scouting op de radar gekomen. Hij speelt al sinds zijn zeventiende in de Onder 23 van Chelsea en wil via ons de stap naar het spelen in een eerste elftal maken. Charlie is een dynamische middenvelder met een goede pass. We zijn blij dat hij ervoor heeft gekozen om zich bij ons verder te ontwikkelen.”

30-06 Rami Kaib vertrekt naar Djurgårdens IF. De linksback keert hierbij terug naar zijn geboorteland. Algemeen directeur Ferry de Haan begrijpt de overstap van international van Tunesië “Rami heeft hier in tweeënhalf jaar veel wedstrijden gespeeld, maar was daarin niet altijd basisspeler. In zijn zoektocht naar meer speelminuten maakt hij nu de overstap naar Djurgårdens IF. We willen Rami danken voor zijn inzet bij sc Heerenveen en wensen hem veel succes in zijn toekomstige carrière.”