Nieuws

Met recht mag sc Heerenveen zich dit seizoen Kampioen van het Noorden noemen. Na de overwinningen op SC Cambuur werd ook FC Groningen voor de tweede keer verslagen: 0-2. Sydney van Hooijdonk nam beide treffers voor zijn rekening in de Euroborg.

Van Hooijdonk is in de Eredivisie inmiddels in de dubbele cijfers aanbeland. “Dertien goals met de beker erbij”, vertelt de spits van sc Heerenveen in gesprek met Omrop Frysl├ón. Daar voegt hij met een trotse blik aan toe: “En er zit nog geen penalty bij.”

Van Wonderen koestert beloning
Trainer Kees van Wonderen vond het ‘een mooie reactie’ na een moeilijke fase. “We hebben een aantal weken gehad waarin we best aardig voetbalden en waarin we het idee hadden dat het de goede kant op ging, alleen beloonden we onszelf niet. En de tegenstander haalde wel de trekker over.” Dat was nu andersom. “Wij waren effectiever, nadat we een lastig begin hadden.”

Van Wonderen constateert al met al een positieve ontwikkeling bij Heerenveen, dat dankzij deze triomf volledig in de race blijft voor de play-offs om Europees voetbal. “We hebben gedaan wat we moesten doen. Dat begint vaak met een bepaalde strijd en vechtlust, want voetbal zit wel in deze ploeg.”

Na de overwinning in en tegen Groningen is de interlandperiode aangebroken. Heerenveen speelt de volgende wedstrijd op zaterdag 1 april, uit bij AZ. De eerstvolgende thuiswedstrijd volgt een week later tegen FC Volendam.